Marmaris'te sağanak yağış Marmaris'te sağanak yağış
Muğla'nın Fethiye ilçesindeki yayla köylerini çekirge sürüleri istila etti. Karaçulha, Girdev ve Çökek köylerindeki ekili alanlarda ortaya çıkan ve sayılarının yüz milyonları bulduğu ifade edilen çekirgeler, önlerine yeşil yapraklı ne çıkarsa talan ediyor.
Karaçulha Yaylası'ndaki ceviz, sebze ve meyve bahçelerinde etkili olan çekirgeler, köylülere zor anlar yaşattı. Bazı köylüler, çekirgelerden kurtulmak için sopa ve çalı kullanırken, bazıları da tavuklarını arazilere salıp istilayı önlemeye çalıştı. Karaçulha Belediye Başkanı Yusuf Çaylı da İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nü arayıp yardım istedi.

İlaçlar etki etmiyor
Yaylada yaşayan Döne Kargın, "Çekirgeler birkaç gün önce ortaya çıktı. Ne yapacağımızı şaşırdık. Her yerde onlar var. Yetkililerin kapsamlı bir ilaçlama yapması lazım" derken, Adalet Harımcı, ellerindeki tarım ilaçlarının çekirgeleri öldürmediğini söyledi.
76 yaşındaki Tevfik Koç ise hayatında böyle bir olayla hiç karşılaşmadığını ifade etti.
Çekirgelerle baş edemediklerini, küçük hayvanların tarlada patates, soğan, meyve, sebze ne varsa yediklerini kaydeden Remziye Yongacı, "Aylardır yağmurda, çamurda, kavurucu sıcakta verdiğimiz tüm emeğimizi çekirgeler yedi. Ne yapacağımızı bilmiyoruz" dedi.

Zirai mücadele başlatıldı
Karaçulha'nın yanı sıra Çökek ve Girdev bölgesinde de çekirge istilasının bulunduğunu, zirai mücadelenin başlatıldığını açıklayan, Fethiye Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri, "Gereken yapılacak" dediler. Başka bölgelerde de zaman zaman çekirge kabusunun yaşandığı, zirai ilaçlama ile zararın kısmen önlendiği ifade edildi.

Editör: TE Bilişim