Çeşme'de Feci Kaza Çeşme'de Feci Kaza
Sakız ziyaretinin ikinci gününde ise Sakızlı meslektaşları ile Sakız Belediyesi tarafından tahsis edilen minibüsle güney ada turu yapan Türk kafilesi adanın güneyinde yer alan seramikleriyle ünlü Armolia köyü, sistre sıvalarıyla meşhur Pirgi köyü ve Bizans Dönemi’nden kalma kale köy Mesta’yı gezdiler. Kafile akşam da hep birlikte Taverna Paranga’da yemek yiyip eğlendi. 

TURİZM POTANSİYELİNİ OLUMLU ETKİLECEK
Sakız Belediyesi Halkla İlişkiler ve Turizm Departmanı Müdürü Rena Pagoudi Damigou, iki günlük ziyaretin karşılıklı ilişkileri geliştirecek bir proje olduğunu, Çeşme ve Sakız limanları çalışanları arasındaki dostluğun gelişmesinin ticareti de, turizm potansiyelini de olumlu etkileyeceğini ve bu tür güzel işbirliklerinin her iki tarafın da yararına olduğunu vurguladı.

KARDEŞ GÜMRÜK UYGULAMASI
Çeşme Gümrük Müdürü Dündar Narin de, yaptığı açıklamada iki günün çok iyi geçtiğini vurgulayarak, “Ziyaretimiz resmi nitelikte olmasa da, ilk gün karşılıklı olarak yaptığımız görüşmelerin neticesini her iki gümrükte de yaşayarak bizzat göreceğiz. Bu buluşmaları üst makamlara intikal ettireceğiz ve ‘Kardeş Gümrük’ uygulamasını geliştireceğiz. Bundan böyle işlerimiz çok daha iyi yürüyecek. Umarız bunun devamı da gelecektir.

Bu konuda katkısı olan herkese çok teşekkür ediyoruz. Sakız Belediyesi de bize mükemmel bir ev sahipliği yaptı. Dün akşam bizi tavernada ağırladılar. Canlı müzik eşliğinde unutulmaz bir gece yaşadık, dans gösterilerine eşlik ettik. Adanın en iyi otellerinden tarihi Grecian Castle’da konaklatmaları da güzel bir jestti” dedi.

Bu turda Çeşme İlçe Turizm Müdürü Talat Cengiz’den bilgi alan kafile Mesta Paşa Limanı’nda öğle yemeği yedikten sonra feribotla Çeşme’ye geri döndü.

Editör: TE Bilişim