Emniyet Teştilatı’nın kuruluşunun 168. Yıl dönümü Emniyet Teştilatı’nın kuruluşunun 168. Yıl dönümü
Belediye Konferans Salonu’nda Malatya, Elazığ, Bingöl ve Tunceli Planlama Bölgesi 1/100 bin ölçekli Çevre Düzeni Planı’na yapılan itirazların ortaya konulmasıyla, kurum ve kuruluşların önerilerinin alındığı toplantıya; AK Parti Elazığ Milletvekili Şuay Alpay, Malatya Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Ceyhan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekansal Planlama Genel Müdür Yardımcısı Dr. Haluk Bilgin, ilçe ve belde belediye başkanları, bakanlık yöneticileri ve uzmanlar, kurum ve kuruluş yöneticileri ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldılar.
Dr. Haluk Bilgin, Türkiye’de çevre düzeni planlarının yüzde 90 seviyesine geldiğini ve bitirme aşamasına gelindiğini söyleyerek, Malatya, Elazığ, Bingöl ve Tunceli bölgesi çevre düzeni planı için askı sürecinde 414 itirazın geldiğini, askı süresi sonrasında da itirazların geldiğini kaydetti. Bilgin, itirazların öncelikli olarak sivil toplum kuruluşlarından geldiğini vurguladı.
Toplantıda daha sonra itirazlar değerlendirilerek, öneriler alındı. İtiraz ve önerilerin değerlendirilmesinin ardından planın yeniden askıya alınacağı aktarıldı. 

İzmir Haber

Editör: TE Bilişim