Erdoğan Bayraktar Kayseri de düzenlenen 2. Ulusal Bilişim Kongresine katıldı Erdoğan Bayraktar Kayseri de düzenlenen 2. Ulusal Bilişim Kongresine katıldı
Romanya Büyükelçisi Radu Onofrei'yi makamında kabul eden Bayraktar, Romanya ile mükemmel olarak tanımlanabilecek bir ilişkileri olduğunu belirterek, bölgesel ve uluslararası platformlarda kendileri ile birçok meselede görüşlerinin örtüştüğünü söyledi. Bayraktar, Romanya'nın Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne üyeliğine desteğini takdirle karşıladıklarını ifade ederek, "Önümüzdeki dönem de bu desteğin süreceğinden eminiz" diye konuştu.

Romanya'nın, Türk soydaşların huzur içinde yaşadığı önemli merkezlerden biri olduğunu vurgulayan Bayraktar, "Ülkemiz, Romanya'nın Balkanlar ve Ortadoğu'daki önemli ticari ortağı konumunda. İki ülke arasındaki ticari ilişkiler gün geçtikçe artıyor. Türkiye'nin Avrupa Birliği üyeliği konusunda Romanya'nın verdiği güçlü destek için teşekkür etmek isterim. Bu kapsamda Romanya'nın müzakere tecrübelerini paylaşması bizim için önemli" dedi.

Türk işadamlarının Romanya'da özel bir ilgi ile karşılandığına değinen Bayraktar, "Türk firmalarının yatırım yaptığı sektörler; bankacılık, sigorta, gıda sanayi, elektronik, tekstil, alışveriş merkezleri, otel inşaatları, lojistik parkları, konut ve ofis inşaatları. İki ülke arasında işbirliğinin geliştirileceği sektörlerin başında otomotiv yan sanayi, inşaat malzemeleri ve kimya sanayi geliyor" ifadelerini kullandı.

Karadeniz'de kirliliğe karşı yürütülen ortak çalışmaları Bükreş Sözleşmesi çerçevesinde daha da geliştirmek arzusunda olduklarını ifade eden Bakan Bayraktar "Ülkelerimiz arasındaki dostluğun, halklarının yararı için gelişmesi ve güçlendirilmesi yönündeki çabalarımız devam edecek. İki ülke arasındaki mevcut işbirliğini stratejik, operasyonel işbirliği seviyesine yükseltmek her iki ülkenin de menfaatlerine olacak" dedi.
Editör: TE Bilişim