CHP İzmir İl Kongresinde Kavga.. CHP İzmir İl Kongresinde Kavga..
AK Parti'nin tarihinde 31 Mart Vakası ve Menemen Olayı'nın olduğunu iddia eden Matkap, "AK Parti'nin tarihinde irticaa adına Derviş Mehmet'in başlattığı bir hareket ve Asteğmen Kubilay'ın başını kesmek var. Bunların hakikaten tarihinde bunların dışında bir şey yok" dedi.
Matkap, Başbakan Erdoğan'ın 'dindar bir nesil yetiştireceğiz' sözlerini hatırlatarak, "Başbakan Erdoğan, kendi çizgisiyle paralel, çizgisini doğrulayan bir açıklama yaptı. 'Dindar bir nesil yetiştireceğiz' dedi. Maskesi düştü gerçek yüzü ortaya çıktı ama kimi konularda da tutarlılık sergiledi. Sayın Başbakan bugüne kadar 'Demokrasi bizim için bir araçtır' dedi. Onda gerçekten samimi, gerçekten içtenmiş. Devletin önemli kurumlarını kontrol altına alarak, demokrasiyi gerçekten araç olarak kullandı. Bu
söylem tehlikeli ve riskli bir söylem, bunun amacı ne yazık ki 'bize demokrasinin önünde çok büyük engeller olduğunu' gösteriyor" şeklinde konuştu.

"GENEL TÜZÜK DEĞİŞİKLİĞİNİ 6 BÖLÜMDE İFADE ETTİK"
Parti kamuoyunda 2003'ten bu yana tüzük tartışmalarının devam ettiğini belirten Matkap, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Genel tüzük değişikliğini 6 bölümde ifade ettik. Birincisi, 'parti içi demokrasi güçlendirilsin' beklentisi var. İkincisi, CHP TBMM adaylarının belirlenmesinde demokratik yöntemlerin uygulanma beklentisi. Bir diğer beklenti kongrelerde il ve ilçe başkanlık adaylığı için imza destek kararının düşürülme beklentisi. Ayrıca, kongrelerde yönetim kurullarının, kurultayımızda da parti meclisinin seçiminde çarşaf liste kullanma beklentisi var. Yönetim kurulu kurulları ve parti meclisi üye sayısının gözden
geçirilmesi talebi var. Bunun dışında Merkez Yönetim Kurulu'nun oluşumu ve işleyişi ile ilgili tartışmalar var. 362 kurultay delegemizin tüzüğümüzde yapılmasını istediği değişiklikler var."
MYK ve 362 kurultay delegesinin önerdiği değişiklikler hakkında bilgiler veren Matkap, MYK'nın yaklaşık 20 maddede değişikliğe gitmeyi istediğini söyledi. Matkap, 55. maddede, 3 yeni hususun önerildiğini kaydederek, Kurultay'da genel başkanlığa aday olmak için üye tam sayısının yüzde 20'si yerine yüzde 10'unun yeterli olmasının, divanın önünde imza atma koşulunun kaldırılmasının ve parti meclisi seçimleri için çarşaf liste yönteminin öne çıkarıldığını belirtti.
Editör: TE Bilişim