Tır kazası, 2 ağır yaralı ! Tır kazası, 2 ağır yaralı !
Türker, partisinin 9. Olağan İl Kongresine katılmak üzere geldiği Aydın’da partilileriyle buluştu. Nevzat Biçer Nikah Salonun’da gerçekleşen DSP 9. Aydın İl Kongresine Genel Başkan Türker’in yanı sıra DSP Genel Başkan Yardımcısı Önder Aksakal, DSP Parti Meclisi Üyesi Sefa Dağlı, DSP İzmir İl Başkanı Selçuk Karagülle, delegeler ve partililer katıldı. Kongrede Parti Meclisi Üyesi Sefa Dağlı, divan başkanlığına seçildi.
DSP olarak Türkiye’yi yönetenlerin düşüncelerini ve hedeflerini iyi bildiklerini ifade ederek sözlerine başlayan DS Genel Başkanı Masum Türker, DSP’nin bulunduğu her ortamda bildikleri doğruları söylemeye devam edeceklerini söyledi. Son dönemde yaşanan “T.C.” tartışmalarının yanında Nevruz olaylarında İstiklal Marşı okunmamasının hiç gündeme getirilmediğini anımsatan Türker, “Bizim ne yapacağımız konusunda AKP, CHP’nin yaptıklarından memnun. MHP’de şuan bayrak çıkışı yapıyor. Son nevruzda yaşananlar gözden kaçırıldı. Nevruz, İstiklal Marşı yerine Kürdistan marşı ile başladı. MHP dahil, buna kimse dile getirmiyor. Çünkü dizayn edilen ve herkese verilen bir rol var. Ve bu rolü de Başbakan istediği gibi yönetiyor. Biz bu gerçekleri anlatmaya devam ediyoruz. Çünkü DSP kan dökülmesini engelleyen bir partidir. İktidarımız döneminde hiçbir şehit cenazesi kalkmadı” dedi.



HODRİ MEYDAN
DSP’nin sesini kesmek için MHP üzerinden büyük bir iftira kampanyası başlatıldığını ileri süren Türker, Başbakan’ın Moğolistan gezisi dönüşü Meclis’te komisyon kuracağını açıkladığını hatırlattı. Başbakan’ın bu komisyon ile batan bankaların akıbetinin araştırılacağını açıkladığını kaydeden Türker, “Başbakan ‘MHP’yi sorgulayacağım’ diyor ama asıl sorgulanmak istenen o dönemin başbakanı Bülent Ecevit, DSP iktidarı ve MHP’dir. Hodri meydan. Çünkü konuşurken Başbakan gerçekleri söylemiyor. Başbakan, devletin kasasından faiziyle birlikte 236 katrilyon olmak üzere 111 katrilyon para çıktığını söylüyor. Bunu söyleyen adama gülerler. Eğer sen bu kadar faiz ödediysen bugüne kadar söylenen milli gelir hayali bir gelir. Kağıt üzerindeki faizden oluşmuş. Böyle bir para ödenmemiştir. Buradan O’na, bakanlarına, emrindeki TMSF’ye yönetenlere hodri meydan. İstediği televizyonda, istediği salonda insanların önünde bu hesapların görüşmesini ben yapmaya hazırım. Burada temel hedef hem Devlet Bahçeli’yi sıkıştırarak prim yapmasını engellemek ama asıl hedef DSP’nin bugün ellerinizle gerçekleştirdiğiniz yeniden doğumu engellemek” şeklinde konuştu.



AKİL İNSANLAR DUASI
Akil insanlar konusunda değinen Türker, sözlerine şöyle devam etti: “Akil insanlar zaman geçirmek için iş yapacaklarını kendi aralarında da konuşmaya başladı. Tayyip Bey, ‘Siz karar verici değilsiniz. Bize danışmanlık yapacaksınız’ diyor. Müthiş bir politika, bu işi çok iyi biliyor. Akil insanlar üç gruptan oluşuyorlar. Bunlar birisi eskiden beri cumhuriyetle kavgalı olanlar diğerleri ise televizyonlarda yağdanlık yapanlar. Bu üç gruptan biri ise yeni çengel attıkları. Allah’ı var Orhan Gencebay’ın AKP ile ne işi var. Ama Orhan Gencebay ben gelmem derse hiçbir AKP’li belediye ona konser verdirmez. Bunu hepimiz biliyoruz. Adam bunu zamanında hissetmiş ki ‘Batsın bu dünya’ demiş. Kadir İnanır’mı AKP’li olacak? Sosyal demokrat, televizyoncu, sinema sanatçısı ve gazeteci kimliği ile tanınan birisi. Adam ne yapsın gitmesin mi? ‘Hayır mı’ desin? Sezen Aksu bir zaman ‘evet’ dediği için bir taraf onu tefe koydu, şimdi ‘hayır’ dediği için diğer taraf ona tefe koyuyor. Ne yapacağını şaşırdı. Onlarla ilgili ben hiçbir şey söylemiyorum. Biz konuştukça AKP’nin kucağına gidiyorlar. ‘Allah bu insanları asla AKP’ye gitmeyecek kadar AKP’nin gerçek yüzünü görmelerini nasip etsin. Benim duam bu” şeklinde konuştu.
“CHP BÜYÜMEMİZİ İSTEMİYOR”
DSP’nin AKP kadar CHP’den de muzdarip olduğunu ileri süren Türker, söyle konuştu: “CHP bizim büyümememiz için ne lazımsa yapıyor. Bizi yok saymak istiyorlar. Şimdi gördüler. 10 gündür yaptığımız 10’nuncu il kongresindeyiz. Partimiz yeniden doğuyor. Kendi imkanlarıyla doğuyor. Merkezden gelen para yok. Eskisi gibi bolluk yok. Pahalı yerlerde kira yok. Ne bulursak birlikte yürüyeceğiz. Çünkü herkesin eli taşın altına girince artık herkes partinin sahibi oldu. Siz bugünden itibaren partinin gerçek sahibi olduğunuzu tapuyu mühürleyerek göstermiş oldunuz”
DSP Genel Başkanı Masum Türker’in konuşmasının ardından yapılan oylamada tek liste ile seçime giren mevcut DSP İl Başkanı Cemil Köroğlu, güven tazeledi. Cemil Köroğlu’nun başkanlığındaki yeni il yönetimi şu isimlerden oluştu; Hacer Oybak, Ahmet Cevher, İbrahim Özkanlı, Mustafa Kırin, Yüksel Cengiz, Hatice Çiftçi, Ümran Yalçın, Ferudun Alparslan, Meryem Polat, Levent Doğan, Sadettin Solak, Elif Bora.

Editör: TE Bilişim