Öğrenci servisi kazası can aldı Öğrenci servisi kazası can aldı
             İZMİRDE KRİZ BÜYÜK !!!

Genel merkezin aday açıklamasında sonra CHP İzmir bir anda hareketli saatler yaşamaya başladı.  Aziz kocaoğlu'nun listeden memnun olmadığı ve istifa resti çektiği söyleniyor. Kocaoğlunun Sema Pektaş'ı konak için isterken Bornova, Karşıyaka, urla çiğli başta olmak üzere en az 5 ismin değişmesini istiyor. 

KARŞIYAKA AYAKLANDI 

CHP genel merkezi'nin İlçe Belediye Başkan adaylarının Belirlenmesi sonrası CHP Karşıyaka'da aday gösterilen Sema Pektaş İsmine tepki yağıyor.

Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak'ın yerine Konak Aday Adayı Olan ve yukarıdan atama şeklinde İlçemize aday gösterilen birisini istemiyoruz. Biz Karşıyakalılar olarak Cevat Durak'ın hizmetlerinden ve kendisinden memnunuz. Bu atama kabul edilemez Buna sebeb olan başta Aziz Başkan olmak üzere Genel Merkezin bu hatadan derhal dönmesini istiyoruz''

Karşıyaka'da görüşlerini belirten vatandaşlar ise Sepa Pektaş isminin Karşıyaka için facia olacağını, hatta seçimin kaybedileceğini, Atatürk'ün simgesi Karşıyakaya'ya böyle bir adayın yakışmayacağı belirtil

                             BUCA  AYAKLANDI !!!

Buca'da mevcut belediye başkanı Ercan Tatı'ını yerine seçilen efsane Başkan Ahmet Piriştina'nın oğlu Levent Piriştinaya tepkiler sürüyor. Başkan Aziz Kocaoğlu'nun bizzat listeye aldığı Levent Pirişti'nanın tecrubesi olmadığı ve Bucayı Kucaklayamayacağı söyleniyor. Bucada toplanan halk CHP il binasına yürüdü. 



                                                     DİDİM AYAKTA  !!!


 2 dönemdir CHP’den Didim Belediye Başkanlığına seçilen ve Aralık ayında 3. dönem için CHP’den Didim Belediye başkan adaylığını açıklayan Mümin Kamacı’nın yerine Deniz Atabay’ın aday gösterilmesi büyük tepkiye neden oldu.

Süreci değerlendiren Belediye Başkanı Mümin Kamacı, “Masa başında oturarak Didim’deki belediye başkan adayını tayin edenler, 30 Mart'ta kimin ve hangi partinin seçimi kazandığını görecekler” dedi.


CHP İlçe Seçim bürosuna gelen partililer de karara sert tepki gösterdi. Parti bürosunda partililere seslenen Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, “Genel merkezimizin bize yapmış olduğu bu hatayı insanlarımız unutmayacaklar. Ve orada onlar mı Didim’i daha iyi biliyorlar yoksa Didimliler mi Didim’i daha iyi biliyorlar görecekler" dedi.

“CHP İLÇE BAŞKANI VE GENÇLİK KOLLARI BAŞKANI İSTİFASINI SUNUYOR”
CHP Didim İlçe Başkanı Şavgu Aydın ise Kamacı’nın açıklamaların ardından yarın İlçe Başkanlığı görevinden istifa edeceğini duyurarak, “10 yıldır sizinle beraberiz. Mücadele ediyoruz. İlçe yönetimi olarak doğru insan olduğunuz için ve hakkınız olduğunuz için yapılması gereken ve Didim’in istediği bu insan olduğu için biz sizin yanınızda olduk, Sizinler beraberiz.

Masa başında kimse Didim’in kaderiyle oynayamaz. Ankara oradaysa sandık burada. Sizinle oynadılar. Yarın istifa ediyorum. Burada siyaset yapıyoruz. Burada sizin kadar bizim de emeğimiz var" dedi. İlçe Gençlik Kolları Başkanı Başkanı Caner İnceoğlu da, “Ben de istifa ediyorum” dedi.
CHP Didim İlçe Kadın Kolları Başkanı Sevgi Yorulmaz da, “Kamacı bir marka biz onun arkasındayız o neredeyse biz onun arkasındayız. Sizin marka oluşunuz bazılarını rahatsız etti ve bu oyunu oynadı. Biz bu oyunu bozacağız” dedi.

“30 MART'TAKİ OY PUSULASINDA ADIM OLACAK”
Yoğun kalabalığın ardından seçim bürosu önünde partililere seslenen Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, “Elimize henüz resmi bir karar gelmiş değil, ancak yaptığımız telefon görüşmelerinden de anlaşıldığı üzere 2014 yerel seçimleri için adaylıktan çekilmem söz konusu.

Bunun bu saatte olması etik değil, 22 Aralık’ta ismim açıklandı. O tarihten bu yana 3. dönem için hep birlikte çalışıyoruz. Her şey hazır, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Özlem Hanım da çok üzgün. Bu kararın etik olmayan doğru olmayan tarafı 1,5 ay sonra ‘pardon’ demeleri.

Ben bu pardonu iyi anlamış değilim, sizlerin de iyi anlamadığını biliyorum. Ankara’da masa başında insanların durumu hakkında karar vermek doğru değil, sizler neyin ne olacağını iyi biliyorsunuz. Gereği ne ise yapılacak. Yarın İlçe Teşkilatım ve Belediye meclis üyelerim ile toplanarak karar vereceğiz.

Sonuçta 30 Mart’ta yapılacak seçimlerde oy pusulasında benim ismim olacak. 3. dönemde farklı bir amblemle orada olabiliriz, dert değil. Ben 35 yıldır bu bayrağın altında emek verdim. Zaman geldi çocuklarımın harçlıklarından kestim; partinin çiçek parasını kira parasını verdim. Bu partide emeğim var, biliyorum ki karşılıksız kalmayacak.

CHP’den belediye Başkanlığı yaptığım 2 dönemdir ana muhalefet partisinden olduğum için 100 müfettiş denetiminden, yargılanmalardan geçtim. Şimdi tertemiziz. Yarın Didim’i kazanmak için yolumuza devam edeceğiz. Bu ip göğüsleyecek ekip biziz. Sizler lütfen üzülmeyin, yüzünüz asık olmasın. Hiçbir şey bitmiş değil, kaçmış değil, moraliniz yüksek olsun. 35 yıllık partimde bu kadar tartışılmış olmak bile beni ciddi yaraladı. Biz buranın çimentosuyuz, kendimi sizlere emanet ediyorum; sizi seviyorum” dedi.
PM kararı ile CHP’den Didim Belediye Başkan adaylığına Didim Turizm Derneği Başkanlığını da yapan turizmci Deniz Atabay'ın aday gösterileceği öğrenildi.

ANTALYA'DA ADAY KRİZİ EYLEME DÖNÜŞTÜ

Antalya'da merkez Muratpaşa Belediye başkan adayı olarak, Cumhuriyet Halk Parti'li (CHP) mevcut başkan Süleyman Evcilmen'in yerine Antalya Kadın Kolları Başkanı Avukat Sultan Yeğen'in aday gösterilmesi, CHP İl binası önünde protestolara sebep oldu. İl binasına Başkan Evcilmen'in posterini asan partililerin bekleyişi sürüyor.
Avukat Sultan Yeğen'in CHP Parti Meclisi tarafından partisinin Muratpaşa İlçe Belediye Başkan adayı olarak gösterilmesinden yaklaşık bir saat sonra CHP Antalya İl Başkanlığı önünde toplanan yaklaşık 500 kişi, il yönetimini protesto edip istifaya çağırdı.

'Evcilmen nerede biz, oradayız', 'Ooo Süleyman Evcilmen', 'Süleyman Evcilmen onurumuzdur', ' Antalya burada yönetim nerede', 'Antalya uyuma Evcilmen'e sahip çık' sloganları atan partililer il binasına Evcilmen'in dev posterini astı.



Kalabalığa konuşan CHP Muratpaşa Belediye Meclis Üyesi Mehmet Tosun, yapılan haksızlık nedeniyle il binası önünde bir araya geldiklerini söyledi.
Kavgalarının CHP ile olmadığını söyleyen Tosun, "Bizim kavgamız kişilerle değil. Ama insanlar dönüp şöyle bir etrafına bakmak zorundadır. Sen dün seçime gireceksin. Kadın kolları başkanı olacaksın. Bugün de el altından Muratpaşa'ya aday olacaksın. Bu partide böyle bir dünya yok.

Bu partinin gerçek sahipleri buna geçit vermeyecektir. Biz buradan Ankara'ya Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'na sesleniyoruz. MYK ve PM'de görev alan yöneticilerimize sesleniyorum.

Almış olduğunuz karar doğru bir karar değildir. Bizler Antalya CHP emekçileri olarak, kavgamızın arkasındayız. CHP Genel Başkanı ve yöneticileri almış oldukları yanlış karardan geri adım atıncaya kadar" dedi.

"SÜLEYMAN EVCİLMEN ANTALYA'NIN ONURUDUR"

Yıllarını bu partiye hizmet veren kişilerin üzerlerinin çizildiğini kaydeden Tosun, "Bu partide siyaset yapmanın ne kadar zor olduğunu biliyoruz. CHP ne olur almış olduğun yanlış karardan geri adım at.

Bu kararı Antalya'nın CHP'nin tabanı, Antalya, Konyaltı, Muratpaşa, Kepez halkı ilçeleriyle birlikte desteklemiyoruz. Bizler CHP'de tırnaklarımızla bir yere geldik. Biz bu partide siyaset yaparken alnımızın terini döktük. Biz bu partinin gerçek sahipleri, emekçileriyiz. Bu kavgamız sonuna kadar sürecek.

Süleyman Evcilmen Antalya'nın onurudur" diye konuştu.
Partililerin il binası önünde bekleyişi devam ederken yaşanan arbedede il binasının otomatik kapısı zarar gördü. Öte yandan, il binası içinde partililer arasında yer yer gerginlikler yaşandı.
Partililerin bekleyişi devam ederken, yarın partiden toplu istifaların beklendiği iddia edildi.

CHP'NİN BELİRLEDİĞİ KIRKLARELİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYINA TEPKİ GÖSTEREN PARTİLİLER İL BİNASINDA TOPLANDI



Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Merkezi tarafından Kırklareli Belediye Başkan Adaylığına Milletvekili Mehmet Siyam Kesimoğlu'nun gösterilmesi parti İl Yönetimi tarafından tepkiyle karşılandı.

CHP , Kırklareli belediye başkan adayını Ankara’da yapılan MYK toplantısı ile belirledi. Kırklareli’nde Kırklareli Milletvekili Kesimoğlu’nun belediye başkan adayı gösterilmesi il yönetimi tarafından olumsuz karşılandı.

İl başkanlığında olağanüstü bir şekilde toplanan CHP Kırklareli teşkilatı, basına kapalı toplantı yaptı. Toplantı sırası görüntü almak isteyen gazetecilerle partililer arasında gerginlik çıktı.

“BEN BUNU HAK ETTİĞİMİ DÜŞÜNMÜYORUM”

CHP Kırklareli Belediye Başkan Adayının Mehmet Siyam Kesimoğlu olarak belirlenmesinin ardından Kırklareli'nin mevcut CHP'li Belediye Başkanı Cavit Çağlayan basın mensuplarına açıklama yaparak,” Mevcut belediye başkanı olarak 2 dönemdir görevimi layığıyla yerine getirmekteyim. Alınan karar ile bana haksızlık yapıldığını düşünüyorum ve benim bunu hak ettiğimi düşünmüyorum” dedi.
Başkan Çağlayan, "Biraz önce aldığım bilgiye göre Kırklareli Belediye Başkanı adayı olarak Milletvekilimiz Mehmet Siyam Kesimoğlu belirlendi. Partili arkadaşlarımız ile birlikte toplanarak bu alınan karar ile alakalı olarak ne karar alacağımızı konuştuk. Buradaki arkadaşlarımızın bir çoğu Kesimoğlu’nun Kırklareli Belediye Başkan Adayı olarak kabullenemeyeceğini dile getirdiler.

Kırklareli’nden partimizin 4 aday adayı mevcut. Mevcut başkanı tekrar aday göstermemek için bize herhangi bir geçerli sebep söylenmedi. Partimizle görüşmeler oldu herhangi bir sıkıntı gözükmüyordu" diye konuştu.

“KIRKLARELİ’NDE BU KARAR BOMBA ETKİSİ YARATTI”

Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, Kırklareli Belediye Başkanı olarak bunu hak etmediğini Genel Merkezin almış olduğun kararı anlamadığını ve alınan bu kararın Kırklareli’nde bomba etkisi yarattığını ifade ederek, ”Konu ile alakalı yakınlarımdan ve Kırklareli halkında durmadan telefon geliyor.

Kırklareli halkı 'Biz size alışkınız. Sizin her zaman yanınızdayız' diyorlar. Benim yaşam tarzım olarak vatandaşlarla hiçbir zaman sıkıntım olmadı olmazda" ifadelerini kaydetti.

“ARKADAŞLARIMIN GENEL EYLEMİ PARTİDEN İSTİFA ETME YÖNÜNDE”


Başkan Çağlayan 24 saat içinde içlerinde konuşmanın ardından bir karara varacaklarını, teşkilatının düşüncesinin partiden istifa etmek olduğunu il ve merkez ilçe yönetimlerden istifa haberlerini duyduklarını belirtti.

Editör: TE Bilişim