CHP İzmir İl Kongresinde Kavga.. CHP İzmir İl Kongresinde Kavga..
Türk Metal Sendikası İzmir 1 No.'lu Şubesinin 2. Olağan Genel Kurulu'nda konuşan CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu gündemde olan MİT olayıyla ilgili: "Aceleden sabahın beşinde yasa tasarısı çıkardılar. Bu arkadaşların hiçbiri ortada yok. Hükümete sesleniyorum kişilere özel yasa çıkarmayın. Savcı, hukuk önüne çıkarılsın. Suçluyu korumak için yasa çıkarmak ayrı bir suçtur" dedi.
'SENDİKALI OLMA YASASI ÇIKARTILSIN'
Konuşmasında sendikanın birlik ve dayanışmasının örnek olduğunu söyleyen Moroğlu; "Demokrasi kıstaslarının gelişmesi, o ülkede sendika, odalara üye olan insan sayısının azlığı ya da çokluğuyla oluşuyor. Bir insan mesleğini yaparak, çalışarak demokrasiye katılır. İş yerlerinde sendikalı olma yasası çıkartılmalıdır. Sizlere, iktidarların yerine el koyarsınız diye haklar verilmiyor" diye konuştu.
Anemon Fuar Oteli'nda yapılan kurulda Türk-İş Genel Sekreteri ve Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak sendikalı sendikasız işçilerin sıkıntılarını dile getirerek taleplerini iletti. Kavlak; " Türkiye'de adaletsiz gelir olduğu kadar, acımasız bir gelir anlayışı var. Türkiye'de 5 milyon ağır yaralı yani asgari ücretli işçi var. Biz asgari ücretin yükselmesini istiyoruz. Türkiye'de yüzde 35'lik vergi oranıyla asgari ücretliden en fazla vergi alınan ülke durumundadır. Kepçeyle alıyorlar, kaşıkla veriyorlar. Kıdem tazminatının işçilerin hakkıdır. Kimse onların elinden alamaz, dökülen alın terinin karşılı verilmelidir. Toplu İş ilişkileri Yasa Tasarısında Kıdem tazminatı fona verilirse, işten atmalar daha kolay olacak. Biz buna karşıyız. Eğer Genel Kurulda kabul edilen bu önerge ile Kıdem tazminatın yapılacak müdahale genel grev sebebi sayılacaktır. Kıdem tazminatına dokundurmayız, dokunmaya kalkanın ellerini kırarız" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim