Kılıçdaroğlundan Miting Göndermesi Kılıçdaroğlundan Miting Göndermesi
Kılıçdaroğlu, "Kaba kuvvet uyguluyorlar. Az önce de söyledim, kafasının içinde beyin taşımayanlar kaba kuvvet uygularlar. Kaba kuvvete karşı direneceğiz, aklımızla direneceğiz, bilgimizle, kültürümüzle direneceğiz" dedi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Tandoğan Meydanı'nda partisinin grup toplantısı adı altında bir miting gerçekleştirdi. İktidar partisinin grup toplantısı olarak kabul etmediği, Meclis İçtüzüğü'ne aykırı olduğu gerekçesiyle miting olarak adlandırılan grup toplantısının başında CHP Grup Başkanvekili oturumu açtığını belirterek, Kılıçdaroğlu'nu kürsüye davet etti. Birçok partilinin ve CHP kurmaylarının katıldığı mitinge ayrıca eski Başbakanlardan Bülent Ecevit'in eşi Rahşan Ecevit de katıldı.
Konuşmasında Başbakan Erdoğan'ın Tandoğan'da grup toplantısı olamayacağını söylediğini belirten Kılıçdaroğlu, "Sen sen ol bir daha Anayasa'yı okumadan konuşma" dedi. Miting öncesi afişlerin toplatıldığını iddia eden Kılıçdaroğlu, "Afişlerimizi toplattılar, otobüslerimizi doldurdular. Akla hayale gelmedik sorular soruyorlar. Bugün salı, pazar değil. Mesainin olduğu bir gündeyiz. Ama on binler burada. Grup toplantımızı halkla beraber yapıyorsak, eğitim sistemine çağdışı bir uygulamayı getiren bir sisteme tepki koymak için buradayız" diye konuştu.
Konuşması sırasında "CHP'nin sesini kesmek istiyorlar, muhalefete tahammül edemiyorlar. Ama ne yaparlarsa yapsınlar engel olamayacaklar" diyen Kılıçdaroğlu, Meclis'teki kavgalar için "Kaba kuvvet uyguluyorlar. Az önce de söyledim, kafasının içinde beyin taşımayanlar kaba kuvvet uygularlar. Kaba kuvvete karşı direneceğiz, aklımızla direneceğiz, bilgimizle, kültürümüzle direneceğiz" şeklinde konuştu.



Başbakan Erdoğan'ın her zaman milleti referans aldığını ifade ettiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Referansın milletse neden gece vakti eğitim sistemini değiştirmek istiyorsun. Bir sorsana millete. Bir dikta anlayışıyla, bir Nazi anlayışıyla getiriyorlar. Dikta yönetimine sonuna kadar 'hayır' diyeceğiz. Diktatör Recep Tayyip Erdoğan'a da 'hayır' diyeceğiz" dedi.
Kimsenin mitinge CHP bayraklarıyla gelmediğini, Türk bayraklarıyla geldiklerini belirten Kılıçdaroğlu, eğitim sisteminin milli bir dava olduğunu ifade ederek, "Onun için buraya milli davamıza sahip çıkmak için geldik" diye konuştu. Daha önce eğitim yasasının Anayasa'dan daha önemli olduğunu söylediğini belirten Kılıçdaroğlu, "Eğitim yasasıyla bir milletin 50 yıl, 60 yıllık bir geleceğini belirliyorsunuz" diyerek, eğitim yasasının sadece Türkiye'nin değil, bütün dünya devletlerinin ortak sorunu olduğunu dile getirdi.  Eğitim sorununun en az 15 yıl tartışıldıktan sonra oylamaya açılması gerektiğini savunan Kılıçdaroğlu, "Eğer özgüvenli gençler yetiştiriyorsak, başımın üstüne o eğitim sistemi. Ama itaat sistemi getiren, sorgulamayan, aklı kullanmayan bir eğitim sistemini istemiyoruz ve reddediyoruz" diye konuştu.
Kılıçdaroğlu, yasa teklifini veren milletvekillerinin eğitimden anlamadığını söyleyerek, şunları kaydetti:
"Eğitim teklifini veren AK Parti milletvekilleri eğitimci mi? eğitimci mi? Hiçbirisi eğitimci değil. Peki eğitimci olmayan bir grup milletvekili benim çocuklarımla ilgili, sizin çocuklarınızla ilgili nasıl bir yasa teklifi verebilir? Hangi demokrasisi gelişmiş ülkede böyle bir uygulama vardır. Tartışalım diyoruz. Komisyona günlerce arkadaşlarımız geldi. Konuştular, yanlışlarını anlattılar. Sonra baktılar ki iş uzayacak. Recep Tayyip Erdoğan memnun değil, halk görecek ne olduğunu. O zaman ne yaptılar, bir
gün dediler ki, 'bütün milletvekilleri Milli Eğitim Komisyonu'nu işgal edecekler'. Geldiler, sıra sıra geldiler Milli Eğitim Komisyonu'nu işgal ettiler ve CHP milletvekilleri komisyona giremedi."
Editör: TE Bilişim