Bayraklı’da minik başkanlar icraatlarını açıkladı Bayraklı’da minik başkanlar icraatlarını açıkladı
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin büyük beğeni toplayan geleneksel Çim Konserleri, Ramazan ayı boyunca da birbirinden renkli etkinliklere ev sahipliği yapacak. İzmirlilere Tarihi Havagazı Fabrikası bahçesindeki çimler üzerinde müzik dolu saatler yaşatan bu etkinlikler, Ramazan’da tarz değiştirerek Türk Sanat Müziği, fasıl ve Ney’in büyülü sesini sanatseverlerle buluşturacak. Ücretsiz konserlerin başlama saati 21.00.
SEMAZENLER DE VAR
Çim Konserleri kapsamında 11 Temmuz 2013 Perşembe akşamı ‘Ney ve Seda Topluluğu’ sahne alacak. Aziz Şenol Filiz tarafından kurulan grup, Klasik Türk Müziği’nin seçkin saz eserleri ve klasik müzik içinde yer alan Tasavvuf Müziği repertuarını Ney sedasının mistik atmosferinde dinleyicilere sunacak. Konserde iki semazen de yer alacak.
Ramazan ayının ikinci çim konseri, 18 Temmuz 2013 Perşembe akşamı gerçekleşecek. İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı öğretim üyeleri ve öğrencileri tarafından kurulan ‘Avaze’ Türk Müziği Kadınlar Topluluğu İzmirlilerle buluşacak. Yıllardır hafızalardan silinmeyen eserleri seslendirecek Avaze grubunda, udda Gökçe Bekaroğlu, kemanda Bircan Yaman, viyonselede Rüya Kocamemiş, ritmde Demet Urus ve kanunda Kadiriye Bozkurt yer alıyor. Solistliğini Filiz Yıldızbaşoğlu, Yaprak Sayar, Lebriz Güner Gunca, Şerife Güvençoğlu ile Oya İşboğa’nın üstlendiği gruba dansta ise Dilara Bekiroğlu ve Mesut Yılmaz eşlik edecek.
Ramazan’ın son çim konserine Fasl’ı İzmir Grubu imza atacak. 25 Temmuz 2013 Perşembe akşamı düzenlenecek olan konserde vokalde Yavuz Karabulut, Bora Uymaz, Ebru Özçengel ve Türkan Uymaz, klarnette Tolga Akşit, udda Tunca Yüksel, kanunda Emra Aslan, kemanda Onur Soysal, ritmde Ozan Pars ile Mustafa Şekerli’nin yer aldığı grup, müzikseverlere unutulmaz bir müzik ziyafeti sunacak.




Editör: TE Bilişim