Türkan, yaşam savaşını kaybetti Türkan, yaşam savaşını kaybetti
Mirzaçelebi Mahallesi’nde 12 Ekim 2013’te Yusuf Atan’ı (34) öldürüp, kazayla da 3 yaşındaki Suriyeli kız çocuğu Rame Ahmed’i yaralayan Halil U., Adana 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıktı. Annesinin fuhuş yaptığını duyduğunu iddia eden ve müebbet hapsi istenen Halil U., cinayet anını şöyle anlattı:
"Annemi bir adamın aracına binerken gördüm. Anneme ’nereye gidiyorsun?’ diye seslendim. Adam ’Sen kimsin lan?’ diyerek müdahale edip, küfürle karışık hakaret etmeye başladı. ’Ananı satıyorum, bacını da getir satayım’ diye konuşunca kendimi kaybettim. Korkutmak için bir el ateş ettim. Elini beline atınca araca doğru da tüfeği ateşledim. Planlamış olsam annemi de öldürürdüm."

Olayda yaralanan Suriyeli 3 yaşındaki kız çocuğu Rame Ahmed’in ailesi ile öldürülen Yusuf Atan’ın yakınları sanıktan şikayetçi olmadı. Mahkeme heyeti, olaydan sonra adresinde bulunamayan olayın tek görgü tanığı anne İ.H.’nin zorla mahkemeye getirilmesine karar verip, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi. Anne İ.H., olaydan sonra oğlundan şikayetçi olup, "Tüfeği üzerimize doğrulttu. ’İnin lan aşağıya’ dedi. Yusuf indi. Tüfek sesi duydum. Oğlum daha önce de beni Facebook’tan ’senin ayaklarına sıkacağım, seni yaşatmayacağım’ diyerek tehdit etti" demişti.

Editör: TE Bilişim