Didimli Hamit Bakır ile internette tanışan Rus genç kız Anastasiya Skida, sevdiği erkek uğruna din değiştirdi. Didim İlçe Müftülüğü'nden düzenlenen törenle Müslüman olan Anastasiya, Naz adını aldı.

Fahiş Fiyatlara Dur Demek İçin Restoran ve Kafeleri Boykot Edecekler Fahiş Fiyatlara Dur Demek İçin Restoran ve Kafeleri Boykot Edecekler

2010 yılında internet üzerinden Muğla Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencisi ve aynı zamanda futbolcu olan Didimli Hamit Bakır (21) ile tanışan Rusya’nın Petersburg kentinde hukuk okuyan Anastasiya Skida’nın (21) arkadaşlıkları 3 yıl içinde daha da pekişti. 3 yıllık arkadaşlığın ardından Müslüman arkadaşlarından edindiği bilgiler ve araştırması sonucunda İslamiyet'i seçen Anastasiya, din değiştirmek istediğini erkek arkadaşına bildirdi.


Ardından Didim’e gelen Anastasiya için Didim İlçe Müftülüğünde ihtida töreni düzenlendi. İhtida törenine erkek arkadaşı Hamit Bakır ve müstakbel kayınpederi Ahmet Bakır’da katıldı. Didim İlçe Müftüsü Mikail Polat, İhtida töreninde ilk önce Kuran-ı Kerim okudu; ardından dualar edildi. Daha sonra Müftü Polat’ın eşliğinde Kelime-i şahadet getiren Anastasiya Skida şahitlerin huzurunda Müslüman oldu ve Naz adını aldı.


İhtida töreninde Müftü Polat İslam Dinin özellikleri konusunda Naz Skida’ye bilgiler verdi. İhtida töreninin sonunda Naz Skida’ya İngilizce olarak hazırlanmış ve İslam Dinini anlatan kitaplar ile Kuran-ı Kerim hediye edildi.


Hamit Bakır ise, kız arkadaşının Müslümanlığı kendisinin seçtiğini belirterek, okullarının bitmesinin ardından evleneceklerini ve Türkiye’de yaşayacaklarını dile getirdi.

Editör: TE Bilişim