Derdi ’’para’’ olmayan tek hırsız Derdi ’’para’’ olmayan tek hırsız
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Genç Girişimciler Topluluğu Akademik Danışmanı Öğretim Elemanı Hikmet Yurteri, yarışmanın Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında yapıldığını belirterek; “Hepimizin bildiği gibi Peygamberimizin dünyayı teşrifleri olan Mevlid-i Nebevi, asırlardır milletimiz tarafından “Mevlid Kandili” olarak kutlanmaktadır. Bu yapı Türk kültürünün sağlam bir mesnedi, milletimizi birlik ve bütünlük içinde aydınlık geleceğe taşıyacak sağlam bir gelenektir. Yüzyıllardır görülmüştür ki, Türk Milleti inançlıdır, hoş görülüdür, dini inançlarını bir kavga konusu olarak değil, barış ve huzur kaynağı olarak görmektedir. Unutulmamalıdır ki, insanlık için en güzel rehber; bütün güzellikleri bünyesinde toplayan ve güzel ahlakı tamamlamak için gönderilen Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v) model ise Peygamberimizin insanlığa sunduğu modeldir. Çünkü O, tam bir anarşi ve kargaşa ortamında, insanlık için bir güneş olmuş, çirkinlikleri güzelliklere tebdil etmiştir. İnsanlık O’nun getirdiği yüce değerler ve prensipler doğrultusunda büyük medeniyetler kurmuş, kaybedilen haklarına kavuşmuş, fıtratında var olan yüce değerlerin farkına varmış, kadın erkek Allah’ın ve cemiyetin huzurunda eşit olmanın hazzını tatmıştır. Örnek insan Hz. Muhammed’in evrensel prensiplerini ve insanlığa getirdiği yüce değerleri, günümüz şartlarını da dikkate alarak insanlığa ulaştırmak amacıyla, Kutlu Doğum Haftası’nda Genç Girişimciler Topluluğu ve Bursa Tasavvuf Vakfı işbirliği ile, “21. Yüzyıl’dan Peygamberimize Şiirler” isimli şiir yarışması düzenledik. Yarışmanın ödül töreni, Kutlu Doğum Haftasına özel 15 Nisan 2012 Pazar günü, Çanakkale Gelibolu Mevlevihanesi’nde gerçekleşecek olan “Mesnevi Sohbetleri ve Sema Gösterisi” programı öncesinde yapılacak. Yarışmada dereceye giren şiirler dereceye giremeyen şiirlerle “21. Yüzyıl’dan Peygamberimize Şiirler” isimli kitapta ölümsüzleştirilip, Türkiye genelinde ücretsiz olarak dağıtılması planlanıyor. Her yaştan ve her kesimden kişileri yarışmaya katılmaya davet ediyoruz” dedi.
Bursa Tasavvuf Vakfı Çanakkale Sorumlusu ÇOMÜ Öğretim Görevlisi Halit Kuşku ise yaptığı açıklamada yarışmaya yoğun bir katılım beklediklerini belirterek; “İnsanlığın kültür, hoşgörü, ahlak, sevgi ve barış kavramlarına şiddetle ihtiyaç duyduğu bu günlerde, bütün güzelliklerde en güzel örnek olan Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa’nın (s.a.v) öğretisini gelecek kuşaklara aktarmak önemli” dedi. Topraklarımızın dünyanın en kuvvetli soyut kültür mirasına sahip olduğu belirten Kuşku, “Unesco 2007 yılını “Dünya Mevlana Yılı” ilan ederek bu öğretiye dünyanın sahip çıktığını göstermiştir. Bu sebeple ülke genelinde tüm üniversite öğrencilerine açık şiir yarışmasını düzenledik. Katılacak olanlara şimdiden başarılar diliyorum” dedi.
ÇOMÜ Genç Girişimciler Topluluğu İlahiyat Fakültesi Başkanı Yasemin Gül ise yarışmaya son müracaatların 12 Nisan 2012 olduğunu ifade ederek, “Bursa Tasavvuf Vakfı ile birlikte yaptığımız yarışmaya her yaştan kişiler katılabilecek ve gönderilen şiirler topluluğumuz tarafından oluşturulan bir komisyon tarafından incelenecek ve değerlendirilecek. Yarışmaya, her yarışmacı yalnızca bir eserle katılabilecek. Eser 3 adet A4 sayfasını geçmemeli. Yarışmacılar sadece kendi eserleriyle katılabilecek. Yarışmaya son müracaat tarihi 10 Nisan 2012 olarak belirlendi. Yarışmacılar şiirlerini [email protected] ya da [email protected] adresine telefon ve adres bilgileri ekleyerek göndermeleri gerekiyor. Dereceye giren şiirlerin ödülleri 15 Nisan 2012 Pazar günü, Çanakkale Gelibolu Mevlevihanesi’nde verilecek. Ayrıca dereceye giren birinci, ikinci, ve üçüncü yarışmacılara ödül verilecek” dedi.
Editör: TE Bilişim