Yolcu otobüsü kamyona çarptı, 1’i ağır 11 yaralı Yolcu otobüsü kamyona çarptı, 1’i ağır 11 yaralı
Edinilen bilgilere göre, bir istihbaratı değerlendiren Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ekipleri ve Alaca İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Sungurlu ilçesinde şüpheli şahıslara yönelik bir operasyon düzenledi. Operasyonda bir otomobilde arama yapan polis ekipleri, aracın torpido bölümünün arkasındaki özel zulada toplam değeri 8 bin 300 TL olan 44 adet sahte 100 TL banknot, 78 adet sahte 50 TL banknotun yanı sıra, 2 adet tabanca, 9 adet tabanca fişeği, 1 adet sahte sürücü belgesi ve 1 adet sahte nüfus cüzdanı ele geçirdi.

Operasyonda gözaltına alınan B.Y., O.Ş. ve K.T. hakkında KOM Şube Müdürlüğü’nce “Resmi Belgede Sahtecilik, Piyasaya Sahte Para Sürmek ve 6136 Sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanun'a muhalefet” iddiasıyla yasal işlem yapıldı. Adli makamlara sevk edilen zanlılar tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Çorum Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, sahte paranın genellikle, akaryakıt istasyonları, sinema ve tiyatro gişeleri, piyango bayileri, canlı hayvan ticareti yapılan yerler ile semt pazarları, taksi, gazino ve eğlence yerleri gibi ayaküstü ve yüklü miktarda alışverişlerdeki ödemelerde kullanılmak suretiyle piyasaya sürüldüğüne dikkat çekilerek, “Sahte para piyasaya sürülürken ise, toplu ödemelerde para destelerinin arasına belli sayıda sahte paranın yerleştirilmesi, sahte parayı piyasaya sürmede küçük yaştaki çocuklardan faydalanılması, büfe ve marketlerden yapılan alış-veriş karşılığında yüksek kupür değerindeki sahte banknotların verildiği ve para üstü olarak gerçek para alınması yöntemlerinin kullanıldığı görülmektedir.

Bu tür istenmeyen olayların önüne geçmek amacı ile vatandaşlarımızın şüphelendikleri şahıslar ve sahte olabileceğini değerlendirdikleri paralar ile ilgili olarak gecikmeksizin 155 polis imdat hattını aramaları yeterli olacaktır” ifadelerine yer verildi.


Editör: TE Bilişim