Pompalı Dehşeti Pompalı Dehşeti
 İftar yemeğine AK Parti Kocaeli Milletvekili Fikri Işık da konuk oldu 
Gebze Belediyesi’nin geleneksel mahalle iftarlarının üçüncüsü Cumhuriyet Mahallesi’nde yapıldı. Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’in ev sahipliğinde Ramazan ayı boyunca mahallelerde verilen iftar yemeklerine Gebzelilerin ilgisi ve katılımı hayli yoğun oluyor. Cumhuriyet Mahallesi’nde kurulan iftar sofrasına ev sahibi Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’in yanı sıra AK Parti Kocaeli Milletvekili Fikri Işık, AK Parti İlçe Başkanı Cemalettin Kaflı, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Samet Coşkun, belediye meclis üyeleri, ilçe yönetim kurulu üyeleri, belediye başkan yardımcıları ve çok sayıda mahalle sakini katıldı.
Türk Sanat Musiki Saz heyetinin seslendirdiği birbirinden güzel ilahiler ve kasidelerin yanı sıra çocuklar için özel olarak sahnelenen çocuk tiyatrosuyla renklenen iftar yemeği Cumhuriyet Lisesi bahçesinde düzenlendi. İftar yemeğinde kısa bir selamlama konuşması yapan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, mahallelerde kurulan iftar sofralarının birbirini tanımayan komşuları bir araya getirdiğine ve insanları birbirleriyle kaynaştırdığına dikkat çekti. Ramazan ayının bolluk ve bereket ayı olduğunu söyleyen Başkan Köşker, “Ramazanın manevi ilklimine uygun olarak düzenlediğimiz iftar yemeğinde sizlerle birlikte oruç açmanın mutluluğunu paylaşıyoruz” dedi. Başkan Köşker konuşmasının sonunda mahalle sakinlerini Gebze Kent Meydanı’nda Ramazan ayına özel olarak kurulan çayhanede fasıl konserine ve sohbete davet etti.
Başkan Köşker’in ardından söz alan AK Parti Kocaeli Milletvekili Fikri Işık ise selamlama konuşmasında, “Güzel mahallemizin güzel insanları, Allah tutuğunuz oruçları kabul eylesin. Ramazan ayı, birlik, beraberlik ve kardeşlik, paylaşım ayı. Mahalle iftarları mahalle sakinlerini kaynaştırıyor. Birbirlerini tanımayan komşuları aynı sofrada buluşturarak tanıştırıyor, kaynaştırıyor. Mahalle iftarlarını bölgenizde kurarak dostluğun, kardeşliğin daha da pekişmesine vesile olan belediye başkanı kardeşimizi tebrik etmek isterim. Mahallelerde bir muhabbet ortamı oluşuyor. Çocuklarımız ramazan kültürünü öğreniyor, tanıyor” dedi. Konuşmaların ardından aile büyükleriyle birlikte Hacivat-Karagöz oyunlarını ilgiyle takip eden çocuklar, Gebze Belediyesi'nin ikram ettiği Osmanlı macunu ve pamuk şekeriyle sevindi.

Editör: TE Bilişim