Deniz tutkunları bu fuarda buluşacak Deniz tutkunları bu fuarda buluşacak
 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, İzmir’de her yıl olduğu gibi bu yıl da Cumhuriyet Meydanı’nda yapıldı. İzmir Valisi Mustafa Toprak, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Abdullah Recep ile birlikte tören arabasına binerek İzmirlilerin bayramını kutladı.
Günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapan İzmir Valisi Mustafa Toprak, milli birlik ve beraberliğe vurgu yaptı. Vatandaşların Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayan Vali Toprak, “Bugün sizlerle oluşan bu coşkulu kutlamalar, Türk milletinin yenilenme, kalkınma, modernleşme ve aydınlanma projesi olan cumhuriyeti koruma kararlılığını göstermektedir” dedi.


Törene ailecek katılan İzmirlilere, halk oyunları gösterileri ve şiir dinletileri sunuldu. On binlerce İzmirli bayram coşkusuna alkışlarıyla eşlik etti. Resmi geçit esnasında Türk Silahlı Kuvvetleri’nin envanterindeki uçak, helikopter ve savunma sistemleri vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi. Tören resmi geçidin ardından sona erdi.
Editör: TE Bilişim