Konak’ta Kaçak İş Yerlerine Geçit Yok! Konak’ta Kaçak İş Yerlerine Geçit Yok!
32 kurum, kuruluş ve kişinin katkısıyla tam bir şölene dönüşen balık günleri açılışına Konak Belediye Başkanı Dr Hakan Tartan, Alsancak Koruma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Dilek Olcay ve yönetim kurulu üyeleri, İzmir’in en köklü balık restoranı sahiplerinden Erol Birkan, La Cigale Restoran işletmecisi Joe Kohen ve deniz, balık, İzmir sevdalıları katıldı. 
DENİZ KÜLTÜRÜ DEVAM EDİYOR
İzmirlileri her fırsatta denizle ve deniz ürünleriyle buluşturan, özellikle çocukların deniz kültürüyle büyümeleri için farklı projelere imza atan Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, İzmir’in deniz kenti olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:
“Kent kültürü insanların bir araya gelmesiyle, kente ait değerlerin ortaya çıkmasıyla oluşur. Belediye olarak bir yandan altyapı, yol çalışmalarını gerçekleştirirken bir yandan da kültür, sanat, müzeler, sağlıklı yaşam gibi kent kültürünü yaratan, besleyen ve içinde insan olan çalışmalara da önem veriyoruz. İşte balık günleri de bunlar arasında çok ayrı bir yere sahip. İzmir deniz kenti ancak inanın denize hiç gitmemiş binlerce insanımız var. Biz Konak’ta yaşayan 50 bin kişiyi denizle buluşturduk. Dikkat ederseniz artık çocuklarımız balıkların cinsini, adını bilmiyor, deniz kültüründen uzak bir yaşam sürdürüyor. Bugün burada farklı türleri görme, tatları deneme şansı yakaladılar. Bu tür etkinliklerle İzmir’de deniz kültürü yaşamaya, tanınmaya devam edecek.”
Alsancak Koruma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Dilek Olcay da insanları denizle buluşturan etkinliklerin önemine değinerek, “Bu tür etkinliklere İzmir’in ihtiyacı var. Bizler sivil toplum kuruluşu olarak elimizden geleni yapıyoruz. Ortaya çıkan projeleri dinleyen, anlayan ve liderlik eden bir belediye başkanımız olduğu için mutluyuz” dedi.
La Cigale Restoran yan sokağında gün boyu süren etkinliklerde özellikle çocuklar farklı balık türleriyle karşılaşmanın ve yeni tatlar denemenin tadını çıkardı. Stantlarda ikram edilen deniz ürünlerini yanı sıra hazırlanan helva ve lokma tatlıları da lezzet kattı. Gün boyunca 3 bin 500 kişi kurulan stantlara gelerek balık yedi. İzmir Tadında Balık Günleri’nin ilk günü La Cigale Restoran’da düzenlenen aşılış kokteyliyle taçlandı. Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, şenliğe katkı koyanlara teşekkür belgelerini takdim etti.
İzmir Tadında Balık Günleri etkinliğine katkı koyan kutum ve kuruluşlar: Konak Belediyesi, Alsancak’ı Koruma ve Güzelleştirme Derneği, IMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi, Su Ürünleri Tanıtım Grubu, Fransız Kültür Merkezi, Joe Kohen Danışmanlık Hizmetleri, La Cigale, Küçük Kulüp, Efes Rotary Kulübü, Gündoğdu Rotary Kulübü, , İzmir Balık Avcıları Su Ürünleri Kooperatifi, Balıkçı İş Adamları Derneği, Kristal Yağları, Feast Dondurulmuş Gıda Ürünleri, Megalife ve Akkaya Buz.


Editör: TE Bilişim