Kemal Kılıçdaroğlu'na Ayakkabı Şoku Kemal Kılıçdaroğlu'na Ayakkabı Şoku
 Gaziantep Karşıyaka İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne düzenlenen bombalı saldırıda yaralanan cezaevi gardiyanı İbrahim Ceylan, patlama anında yaşadıklarını şöyle anlattı: “patlamanın ardından kendimi dışarı attım. Beni polis aracıyla hastaneye götürdüler. Aracımız ben aşağı indikten sonra alev almaya başladı” dedi. 
Gaziantep’teki bombalı saldırının yankıları sürerken, saldırıyı birebir yaşayan yaralılar, olayın şokunu atmaya çalışıyor. Bombalı saldırıda yanan cezaevi servisi içerisinde bulunan ve yaklaşık 1 ay önce gardiyan olan 21 yaşındaki İbrahim Ceylan, bugün kendini ziyaret eden devlet erkanıyla moral buldu. İlk olarak Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından ziyaret edilen Ceylan, daha sonra MHP lideri Bahçeli, TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’la görüştü.
Ziyaretlerin kendini memnun ettiğini ifade eden Ceylan, saldırıya ilişkin de soruları yanıtladı. Yaşadığı dehşet dolu dakikaları anlatan Ceylan, şöyle konuştu: “Evimden işyerine cezaevine doğru gidiyordum. Servise bindim. Kale önüne geldik. Kale önünde bizim personel vardı. Personeli almak için durduk. Araç tam kalkarken patlama gerçekleşti. Patlama esnasında zaten patlamanın şiddetiyle bilinç kaybı yaşadık. Gözümü açtığımda patlama nedeniyle elektrikler gitmişti. Karanlıktı, bizim servis aracının içerisinde dumanlar vardı. Bir personelimiz ön kapıdan indi. Kapılar patlama nedeniyle açılmıştı. Ben de ön kapıdan kendimi dışarı attım. Bir servis şoförünü gördüm öndeydi. Beyaz gömleği vardı dikkat çekiyordu. Vatandaşlar sağolsun sahip çıktılar. Polis ekibi geldi beni acil bir şekilde o hastaneye getirdi. Ben polis aracına binerken de servis aracımız alev almaya başladı.”
Ceylan, kendisinin de içerisinde olduğu servis aracında 3 kişinin hayatını kaybettiğini dile getirdi. Ceylan, vefat edenlerden birinin de yanında oturan 30 yaşındaki İsmail Daler olduğunu belirterek şöyle konuştu: “Bizim aracımızda 3 kişi vefat etti, Allah rahmet eylesin. Benim yanımda oturan İsmail ağabey vardı. Önde baş memur vardı Safi (Canbaş) ağabeyimiz. Arkada 3-4 dakika önce binen Davut Adak ağabeyimiz vardı onlar hayatını kaybetti. Allah rahmet eylesin, mekanları cennet olsun. Araçta toplam 10 veya 12 kişi vardı. Zaten bayram dolayısıyla izinli olanlar vardı, misafirlikte olanlar vardı. Genelde ön tarafta oturuyorduk. Patlama nedeniyle biz kendimizi dışarı attık. Vefat edenler de ya patlamanın şiddetiyle ağır yaralandılar ya komaya girdiler ya baygınlık geçirdiler araçtan çıkamadılar.” 
Ceylan, kendilerine yapılan ziyaretlere ve neler konuşulduğuna ilişkin yöneltilen bir soruya ise, şöyle karşılık verdi: “Sağolsunlar onlar da ziyaretimize geldi. Benim için de büyük bir moral oldu. Allah onlardan razı olsun. Cumhurbaşkanımız ‘geçmiş olsun’ dileklerini iletti. Olay hakkında bilgi aldı. Olayın nasıl cereyan ettiği, araçta kaç kişi olduğu hakkında bilgi aldı. Bunlar hakkında konuştuk. Bu olayların bir daha tekrar etmesini istemediğini söyledi.” Ceylan, kendisinin de terör saldırılarının biran önce bitmesini istediğini sözlerine ekledi.

İzmir Haber

Editör: TE Bilişim