Foça Belediyesi Başkanı Gökhan Demirağ sopalı saldırı Foça Belediyesi Başkanı Gökhan Demirağ sopalı saldırı
Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen ödül törenine, edebiyatseverler ile birlikte Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ,Şair Yazar Hüseyin Yurttaş ve yarışmada dereceye girenler katıldı. Ahmet Önel, Gönül Çatalcalı, Hasan Öztoprak ve Zeliha Akçagünel'in jüri üyeliğinde gerçekleştirilen Deniz Öyküleri Yarışmasında birinci Fuat Sevimay, ikinci Feraye Şahin olurken üçüncülüğü ise Altay Ömer Erdoğan ve Aslıhan Kocabal paylaştı.
Ödül töreni öncesi seçici kurul adına konuşan Yazar Ahmet Önel, ‘Aslında Foça benim gözümde bir kültür kenti. Kültürel güzelliklerle Foça’yı yaşatmak ve bu geleneği sürdürmek görevimiz olmalı kanısındayım" dedi.Dereceye giren yarışmacıları kutlayan Önel, şunları söyledi: "Bugünün onların hayatında önemli bir gün olduğunu biliyorum. Bu güzelliğin, onların gelecekteki ürünlerine yansımasını ve edebiyatçı kimliklerini sürdürmelerini diliyorum. Deniz Öyküleri teması, mutlaka çok önemli bir tema. Üç tarafı denizlerle çevirili bir ülkede yaşıyoruz. Denizin elbette yaşamımıza sızan bir kültür olduğunu düşünüyorum. Bizlere büyük bir zenginlik ve derinlik vaat ediyor. Elbette ülkemizde çok önemli edebiyatçılar deniz konusunda önemli eserler verdiler. Halikarnas Balıkçısı’nı, Sait Faik’i, belki Sabahattin Ali’yi, Yaman Koray’ı ilk aklıma gelen isimler olarak saymakta yarar görüyorum. Bu geleneği, denize sahip çıkmayı ve bu kültürü yaşatmayı; yeni edebiyatçılara, yeni edebiyatçı dostlara bir bayrak yarışı gibi bırakmakta da yarar var. Ama bu konuda hepimiz bence birer gönüllü olmalıyız. 211 öykü okuduk genel değerlendirmede, aslında az bir rakam değil. Bunların yüzde yetmişi kadın yazar adayları tarafından yazılmıştı. Belki geleceğin yeni kadın yazarları da okuduğumuz kâğıtlar arasındaydı.’’
Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ ise; ‘‘Bu yıl 3.’sü düzenlenen Foça Belediyesi Deniz Öyküleri Yarışması’nda, Kültür-Sanat Danışmanımız Hüseyin Yurttaş ve çok değerli dostlarımızın bizlere vermiş olduğu güveni yanımıza alarak yola çıktık. Yarışmamıza, çok yoğun bir katılım gösterildi. Bu yarışmada dereceye giren tüm yarışmacılara ve tüm katılımcılara, kendim ve Foçamız adına teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum. Cennet Foça’nın bundan sonraki nesillere de en iyi şekilde aktarılması işte bu sanatsal ve kültürel etkinliklerle gerçekleştiriliyor.’’ diyerek, organizasyona emeği geçen herkese teşekkür etti.
''Kristof’un Ağabeyi''adlı öyküsüyle Foça Deniz Öyküleri Ödülü 1. si olan Fuat Sevimay da; ‘‘ Yarışmayı kazandığım haberini aldığımda biraz buruk bir sevinç yaşadım açıkçası. Normalde yazarlar yalnız insanlardır ve böyle bir ödül alındığında havalara uçarlar. Niye buruktum? Memlekette yaşananlardan dolayı, malum Reyhanlı olayları olmuştu. Ama yine de düşünüp, bütün bu olumsuzluklarla mücadele etmenin bir yolunun da sanata ve edebiyata tutunmak olacağı kararına vardım. Foça’ya çok teşekkür ediyorum. Yarışmanın düzenlenmesinde emeği geçen herkese, başta Belediye Başkanımız Gökhan Demirağ olmak üzere çok teşekkür ediyorum.’’ diye konuştu.
3. Foça Belediyesi Deniz Öyküleri Ödülü Kitabı'nın Eylül ayı içerisinde basılacağı belirtildi.
Editör: TE Bilişim