Yüzme Havuzu Can Aldı Yüzme Havuzu Can Aldı
Çoban Yıldızı Yatçılık sahibi Ramazan Taş, “Testlerini yaptığımız tekne Alman bir firma tarafından projesi yapılmış ve patentleri alınmış. Türkiye’de bizim tersanemizi tercih ettiler. Tekne çok ekonomik, deniz tutmayan, denizde sallamayan bir sistem. 4 bin yıllık gemicilik tarihinde tekneler genelde sallar ama bu tekne sallamıyor” dedi.
Manavgat Irmağı kenarında bulunan yatçılık firması tarafından dünyada ilk kez yapılmakta olan katamaranın test sürüşleri de gerçekleştirildi. Test sürüşünün ardından açıklama yapan Katamaran’ın tasarım ve patent sahibi Alman Gemi Mühendisi Klaus İvan, yapılan katamaranı Hırvatistan’a sattığını, şu an Almanya başta olmak üzere dünyanın bir çok yerinden talep olduğunu belirterek “Düseldorf'tan geliyorum. Bu teknenin tasarımını ben yaptım. Birkaç yıl içerisinde tasarlayıp, taslakladım. Ve bu tersaneyi seçtim. Bu yatın en önemli özelliği ağırlığının düşük olması. Bundan dolayı aşırı bir ekonomi sağlıyor. Diğer taraftan yatın diğer özelliği dalgaların kabin bölümünü etkilememesi.. Bundan dolayı da deniz tutma hastalığı oluşmuyor. Bu tasarımın çekirdeği. 3. olarak ta aşırı büyük bir güvertemiz var. Aynı boyutlarda ki botlarla kıyaslarsak bu yatımızın yaklaşık 2 kat daha fazla hacmi var. Aynı zamanda iç hacim de daha fazla ve bundan dolayı da aynı şekilde bütün kabinler, bütün iç mekanlar aynı seviyede. Yani yatın içi tamamen bir daireyi andırıyor” dedi.
Manavgat’ta dünyada ilk kez yapılan bir katamaranı yapmanın gururunu yaşadıklarını belirten Çoban Yıldızı Yatçılık sahibi Ramazan Taş, “ Tekne çok ekonomik, deniz tutmayan, denizde sallamayan bir sistem. 4 bin yıllık gemicilik tarihinde tekneler genelde sallar ama bu tekne sallamıyor. İnsanları deniz tutmayan bir tekne modeli patentini Almanlar almış biz de Alman Firmaya Tekne yaptık. İndirdik suya, testlerini yaptık. Yarın karaya çekip inşasına devam edeceğiz. Türkiye’de ki maliyeti 600 bin euro. Yer yer 20 işçiye kadar çalıştığımız zamanlar oldu. 2 buçuk ayda bu hale getirdik. Mobilya, boya, elektrik ve diğer donanımlara devam edeceğiz” dedi.
Editör: TE Bilişim