Çakmak Faciası ! Çakmak Faciası !
Muratdede Mahallesi Mehmet Gazi Caddesi 234 Sokak'ta ailesi ile birlikte oturan 35 yaşındaki Bülent D., anne ve babası ile zaman zaman eve gelen belediye ekiplerine saldırması sebebiyle hakkında işlem başlatıldı. Şizofreni hastası olan ve birkaç defa Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne yatırılan şahıs, bu sabah hastaneye götürüleceğini duyunca ortalığı birbirine kattı. Kendisini almaya gelen ekiplere ve ailesine karşı koyan Bülent D.'i ikna için yoğun bir çalışma başlatıldı. Polis, itfaiye ve
sağlık ekipleri bölgeye giderken, evin çevresinde geniş güvenlik önlemi alındı. Polisin ikna çabalarına olumsuz cevap veren ve kimseyi eve sokmayan şahsın dışarı çıkması için kapıdan içeriye göz yaşartıcı biber gazı atıldı. Şahıs içeri atılan biber gazını alıp ekiplere geri atarken panik yaşandı. Bir polis memuru pencere camını kırarken elinden yaralandı ve ambulansa götürülerek tedavisi yapıldı.
İtfaiye ekipleri şahsı etkisiz hale getirebilmek için üzerine su sıkarken, evden bahçeye, oradan da çatıya çıkan Bülent D. çatıdan ekiplere taş ve kiremit fırlattı. Çatıda bir elinde bıçak, bir elinde balta ile saatlerce ekiplere direnen şahsı ikna çabaları devam etti. Emniyet yetkilileri, Bülent D.'in aşağıya inmesi için tüm girişimlerde bulunmasına rağmen başarılı olamayınca, evin çevresi çevik kuvvet ekipleri tarafından sarıldı. Bir toplumsal olaylara müdahale aracı da (TOMA) bir olumsuzluğa karşı evin
önünde hazır bekletildi. Bülent D. evin etrafını saran çevik kuvvet ekiplerine taş atmaya devam etti. Bülent D'in kendisine ve başkalarına zarar vermemesi için çaba sarfedilirken, olay yerine gelen bir psikologun da çabaları yetersiz kaldı.
Denizli Emniyet Müdürü Atilla Çınar da olay yerine gelerek çalışmaları yerinde kontrol etti. Yaklaşık 5 saat eylemini sürdüren şahsın annesi Fadime D. ve babası Orhan D. olan biteni büyük üzüntü içerisinde izledi. Anne zaman zaman gözyaşlarına hakim olamazken, baba Orhan D. oğlunun 10 yıldır sürekli olarak bu şekilde davrandığını belirterek, Manisa'dan başka bir yere gönderilmemesine tepki gösterdi. Anne Fadime D. ise, oğlunun özellikle eve gelen kamu çalışanlarına tepki göstererek, saldırdığını söyledi.

İkna olmayan şahsın bazı yakınları ve arkadaşları kendisi ile görüşmeye gelince Bülent D. sakinleşti. Çatıdan aşağıya inen ve yakınları ile bir süre konuşan şahıs, daha sonra evin önüne getirilen özel bir otomobile bindirilerek Denizli Devlet Hastanesi'ne götürüldü.
Editör: TE Bilişim