Uluslararası Alanda İzmir’e Proje Ödülü Uluslararası Alanda İzmir’e Proje Ödülü
Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanlığı'nın talimatıyla Ankara, İstanbul ve İzmir'in de aralarında bulunduğu 28 ilde, DMH adlı oluşuma yönelik operasyon düzenlenmişti. KESK Genel Merkezi'nde de aramanın yapıldığı geniş kapsamlı operasyonda, aralarında kamu görevlilerinin de bulunduğu 167 kişi gözaltına alındı. İzmir ayağında ise 10 adrese yapılan eş zamanlı baskınlarda, 15 kişi gözaltına alındı. 

İzmir'de, terör örgütü DHKP-C'nin Devrimci Memur Hareketi (DMH) adlı oluşumuna yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan zanlıların, liseli gençlere ideoloji empoze etmeye çalıştıkları iddia edildi. 
Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanlığı'nın talimatıyla Ankara, İstanbul ve İzmir'in de aralarında bulunduğu 28 ilde, DMH adlı oluşuma yönelik operasyon düzenlenmişti. KESK Genel Merkezi'nde de aramanın yapıldığı geniş kapsamlı operasyonda, aralarında kamu görevlilerinin de bulunduğu 167 kişi gözaltına alındı. İzmir ayağında ise 10 adrese yapılan eş zamanlı baskınlarda, 15 kişi gözaltına alınmıştı. 
Zanlıların polisteki sorgusunda, ilginç bilgilere ulaşıldı. İzmir’de tutuklanan zanlıların 13’ünün öğretmen olduğu öğrenilirken, "Devrimci Lise Kitabı" adlı bir kitapla, liseli gençlere ideolojilerini empoze etmeye çalıştıkları iddia edildi.
Öte yandan, alınan bilgiye göre, zanlıların tutuklandığı günden beri şekerli su dışında bir şey yiyip içmedikleri belirtilirken, açlık grevi yaptıkları öğrenildi. Bu arada gözaltındaki 15 zanlıdan 13 ‘ünün öğretmen olduğu ifade edilirken, diğer ikisinin ise, vergi kontrol memuru olduğu kaydedildi. Polis ayrıca, zanlıların tamamının örgüte düzenli olarak aidat verdiğini tespit etti. Polis, örgütün bölge sorumlusu olduğu öne sürülen Hayri A.’yı da yakalarken, örgütün para kasasına ve çok sayıda örgütsel dokümana ulaştı.
Zanlılar, polisteki sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi.




Editör: TE Bilişim