İsrail'den getirilen hayvanların strese girmemesi için yolculuklarına İsrail'deki bakıcıları ile Büyükşehir’in veteriner ve biyologları eşlik etti. İzmir Doğal Yaşam Parkı'ndaki tür sayısı 125'e yükselirken, İzmir’in yeni sakinleri, 20 gün boyunca rehabilite olacakları ve yol yorgunlukları atacakları özel bölümlere alındı. 

ESHOT’a kalite tescili ESHOT’a kalite tescili
Avrupa Hayvanat Bahçeleri ve Akvaryumları Birliği (EAZA) üyesi İzmir Doğal Yaşam Parkı Ailesi’ne 45 yeni hayvan daha katıldı. Hayvanat bahçeleri arasında gerçekleştirilen değişim programı çevresinde İsrail Ramat Gan'da bulunan Safari Zoological Center'dan 3 zebra, 3 mirket, 6 nyala, 4 koati, 3 marmoset, 6 meyve yarasası ile Jerusalem'deki Tisch Family Zoological Garden'dan getirilen 20 sacred ibis, yeni yuvalarına adapte olacakları özel bölümlere yerleştirildi. Getirilen yedi tür arasında yer alan zebra ve mirket dışındaki nyala, koati, marmoset, meyve yarasası ile sacred ibislerin, türlerinin İzmir’deki ilk örnekleri olacağı bildirildi. 2008 yılında 425 metrekare alan üzerinde oluşturulan İzmir Doğal Yaşam Parkı'ndaki tür sayısı 125'e yükseldi.

YOLCULUĞUN HER ANI ÖZENLE PLANLANDI

İzmir'in 45 yeni sakini, uzun yolculuklarına İsrail'den başladı. Uçakla İstanbul'a gelen hayvanlar, gümrük işlerinin ardından özel hazırlanan TIR'a yüklenerek İzmir'e getirildi. Hayvanların strese girmemesi için çok özenle planlanan yolculuklarına İsrail'deki bakıcıları ile Doğal Yaşam Parkı'ndan veteriner ve biyologlar eşlik etti.
Doğal Yaşam Parkı'nda günler öncesinde başlayan hazırlık heyecanı, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte doruğa çıktı. Hassas yürütülen operasyonla yolculuklarını tamamlayan 45 hayvan, sabahın ilk saatlerinde yeni yuvalarına ulaştı. Parkın ziyarete açılacağı saate kadar hızlı ve bir o kadar da itinayla yürütülen çalışmalarda 45 hayvan, 20 gün boyunca rehabilite olacakları ve yol yorgunluklarını atacakları özel hazırlanmış bölümlere alındı. Yeni hayvanların, alışma sürelerini tamamladıktan sonra kademe kademe park içindeki yaşam alanlarına aktarılacağı bildirildi.

Editör: TE Bilişim