Suriye sınırında bombalı araç patlatıldı Suriye sınırında bombalı araç patlatıldı
22 Haziran’da görev uçuşu kapsamında Malatya Erhaç Meydanı’ndan havalanan Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na ait ‘RF-4’ tipi uçağın Suriye tarafından düşürülmesinin ardından Doğu Akdeniz’de başlatılan arama çalışmalarında 7. güne girildi. Ortalama derinliği bin 260 metre olan bölgedeki aramaların 24 saat kesintisiz sürdürüldüğü ifade edilirken, söz konusu aramalara bir firkateyn, bir hücumbot, bir karakol gemisi, 3 sahil güvenlik botu, CN-235 tipi uçak ile birlikte 4 arama-kurtarma helikopterinin katıldığı bilgisi verildi. 26 Haziran tarihi itibariyle Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na ait hidrografi gemisinin de bölgede derin su araması faaliyetlerine başlandığı bildirildi.

22 Haziran’dan bu yana sürdürülen arama-kurtarma faaliyetlerinde kayıp pilotlar Yüzbaşı Gökhan Ertan ve Pilot Teğmen Hasan Hüseyin Aksoy’a henüz ulaşılamazken, pilotlara ait malzemeler ile birlikte uçağa ait bazı parçalar bulundu. Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, bugüne kadar 70x23 mil karelik bir alanın tarandığı, ancak pilotların izine rastlanılmadığı gibi uçağın enkazına da henüz ulaşılamadığının altı çizildi.

Öte yandan arama-kurtarma çalışmalarına katılan Sahil Güvenlik Komutanlığı’na bağlı hücumbotlar, Hatay’ın Samandağ ilçesine bağlı Çevlik’teki balıkçı barınağı içerisindeki askeri limanda yakıt ikmalinde bulunuyor. Hücumbotlar daha sonra yeniden aramalara katılırken, Çevlik sahilindeki askeri hareketlilik de dikkat çekiyor. Sahil Güvenlik Komutanlığı’na ait helikopterler bölgede uçuş gerçekleştirirken, kayıp pilotlarla uçağın enkazının bulunmasına yönelik çalışmalar hem havadan hem de denizden aralıksız sürdürülüyor.





Editör: TE Bilişim