Türkan, yaşam savaşını kaybetti Türkan, yaşam savaşını kaybetti
Adana'daki sağlık çalışanları, Gaziantep'te görev yapan göğüs cerrahisi uzmanı Dr. Ersin Arslan'ın bir hasta yakını tarafından öldürülmesini protesto etti. Adana Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi acil servisi önünde toplanan sağlık çalışanları, kollarına taktıkları siyah kurdeleler ve ellerindeki pankartlarla hastanelerde yaşanan şiddet olaylarını protesto etti. Zaman zaman, "Susma, sustukça sıra sana gelecek" diye slogan atan sağlık çalışanları, 184 şikayet hattının da ölüm hattı olduğunu ileri süren bir pankart taşıdı.

Adana-Osmaniye Tabip Odası adına konuşma yapan Dr. Ali İhsan Ökten, Alo 184 şikayet hattının psikolojik şiddet hattına dönüştüğünü ileri sürerek, "Hasta haklarının yanı sıra hekim hakları da olmalıdır. Bizler bu şiddetin her gün artmasının başhekim ve doktorların telefon numaralarının polikliniklere yazılmasından kaynaklandığını biliyoruz" dedi.
Ökten, 81 ilde 120 bin hekim, 600 bin sağlık çalışanı ve 150 bin taşeron çalışan ile birlikte yarın sağlık çalışanlarına karşı şiddeti kınamak için iş bırakıp alanlara çıkacaklarını söyledi.Ökten'in konuşması sırasında hayatını kaybeden Dr. Ersin Arslan'dan bahsetmesi üzerine, bazı sağlık çalışanlarının gözyaşlarını tutamadığı görüldü.


Editör: TE Bilişim