Başkan Demir Tebrik Çiçeği Yerine SMA’lı İkbal’e Destek İstedi Başkan Demir Tebrik Çiçeği Yerine SMA’lı İkbal’e Destek İstedi
Törene DEÜ Rektörü Prof.Dr. Mehmet Füzün, Devlet Eski Bakanı Işılay Saygın, DEÜ’nün önceki Rektörü Prof. Dr. Namık Çevik, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hakkı Bahar, Prof. Dr. Alp Timur, Prof. Dr. Halil Köse, Genel Sekreter Prof.Dr. Can Karaca, İzmir Ekonomi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tunçdan Baltacıoğlu ile çok sayıda dekan ve akademisyen katıldı. Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Mehmet Füzün, 20 Temmuz 1982 tarihinde kurulan DEÜ’nün 30. kuruluş yıldönümünü kutlamanın gururunu yaşadıklarını belirterek, bugüne kadar Prof. Dr. Ömer Yiğitbaşı, Prof. Dr. Namık Çevik, Prof.Dr. Fethi İdiman, Prof. Dr. Emin Alıcı’nın kendisinden önce rektör olarak DEÜ’nün tarihinde yer aldıklarını ifade etti.

Rektör Prof.Dr. Füzün, kurumsal kimliğin üniversiteler için çok önemli olduğunu, bunun için de tarihe sahip çıkılması gerektiğini belirterek şöyle konuştu: “DEÜ 30. yaşını kutluyor. Türkiye’de, modern üniversitelerin kuruluş tarihi 1930’lu yıllara dayanıyor. DEÜ, delikanlı sayılacak yaşlardadır. Delikanlılığın gereği sürtüşme ve tartışmalarımız da devam ediyor. Aradan 4 yıl geçti. Ama hâla yaşayan rektörlerimizi bir araya getiremedik. 30. kuruluş yıldönümümüzde tüm rektörlerimizle bir arada olmayı isterdik. Bunun burukluğunu yaşıyorum.”

DEÜ’nün 2 bin 371 idari ve 3 bin 44 akademik personeli ve Temmuz ayı itibariyle yaklaşık 50 bin öğrencisiyle büyük bir üniversite olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Füzün, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bugüne kadar 164 bin mezun verdik. İzmir’in 16 değişik yerinde birimi bulunan yaygın bir üniversiteyiz. Tahsisli 5,6 milyon metrekare alana yayılmış büyük bir üniversite olarak, İzmir’in en büyük anfitiyatrosuna sahibiz. Bütçesiyle, İzmir’in 3. büyük kurumu olan üniversitemizde, 410 milyon TL bütçe gerçekleştirdi”

Törende, üniversitenin kuruluş tarihini anlatan önceki Rektör yardımcılarından Prof. Dr. Eran Nakoman ile üniversitenin gelişimini slaytla aktaran önceki Rektör Prof. Dr. Namık Çevik’e, Rektör Prof.Dr. Füzün teşekkür plaketi sundu. Rektör Prof.Dr. Füzün’e ise kurucu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erol İzdar, 30.yıl anısına plaket takdim etti. DEÜ’nün 26 Ekim 1982’deki ilk yönetim kuruluna katılan üyelerden Prof.Dr. Şakir Fadıloğlu, Prof. Dr. Turhan Acatay, Prof. Dr. Erol İzdar’a Rektör Prof. Dr. Füzün, üniversiteye verdikleri emekten ötürü teşekkür plaketi takdim etti.
Editör: TE Bilişim