Edinilen bilgilere göre; Sant’Agostino’da bir seramik fabrikasında gece vardiyasında çalışan 3 kişi ve Ferrara’da yine gece vardiyasında çalışan 29 yaşındaki Fas asıllı Tarık Naouch enkaz altında kalarak hayatını kaybetti. Bologna’da Alman vatandaşı Gabi Ehseman ve Sant’Agostino’da 103 yaşında bir kadın deprem sonrası yaşadıkları korku sonuncunda fenalaşarak hayatlarını kaybetti.
 

Saat 15:18’de 5,1 şiddetindeki bir deprem daha yaşandı. Deprem binaların hasar görmesine yol açarken Finale Emilia’daki saat kulesi yıkıldı. Emilia bölgesi, sivil kurtama ekiplerinin tahminine göre bölgede 3000 kişi evlerini terk etti.
Üniversite öğrencisi Lucia Barbieri, daha önce deprem sırasında ailesi ile evde olduğunu belirtirken, “Çok büyük bir sarsıntı hissettik, ışıkları açtık ne yapacağımızı bilmiyorduk. Deprem hala sürüyordu, evdeki her şey düşmeye başladı, koşarak kendimizi dışarı attık. Dışarıda herkes bağırıyordu, kaos vardı. Böyle bir duruma alışkın ve hazırlıklı değiliz. Bir daha deprem olur mu diye korku içindeyiz, yağmur yağıyor, korkudan evlerimize giremiyoruz, zaten henüz girmeyin denildi bize, bekliyoruz” dedi.
 

Depremin merkez üssü San Felice sul Panaro’ya 6 km uzaklıktaki Campo Santo kasabasında oturduğunu belirten Stefano Servi ise, “Saat 4:04’te yerimden fırlayarak uyandım. Merdivenlerden inerken tablolar yere düşüyordu, televizyonun yere düştüğünü gördüm. Eşim ve çocuğumla sağ salim dışarı çıkabildik. 58 yaşındayım böyle bir şey görmedim hayatımda, çok korkunçtu” dedi.

 

TÜRK KIZILAYI’NDAN YARDIM MESAJI

Franz Beckenbauer, 78 yaşında hayatını kaybetti Franz Beckenbauer, 78 yaşında hayatını kaybetti

 

İtalya’nın kuzeyinde 5.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremde ilk belirlemelere göre 3 kişi hayatını kaybetti. Türk Kızılayı da depremi yaşayan İtalya’ya "yardıma hazırız" mesajı yolladı.

5.9 büyüklüğündeki deprem, Türkiye saati ile 05.04’te Modena kenti yakınlarında yaşandı. Modena’nın yanı sıra Bologna, Ferrara, Rovigo, Verona ve Mantua kentlerinde de hissedildi. Yerin 10 kilometre derinliğinde gerçekleşen deprem sonucunda bölgedeki kasabalarda yer alan bazı fabrikalar ile tarihi köprü ve kemerlerde çökmeler yaşandı. Bir kişinin, gece mesai yaptığı sırada yıkılan fabrikada öldüğü, iki kişinin ise bir binanın çökmesi sonucunda hayatını kaybettiği belirtildi. Arama kurtarma ekiplerinin, yıkılan binalardaki canlı arama çalışmaları ise sürüyor.

Gelişmeler üzerine İtalya Kızılhaçı ile iletişime geçen Türk Kızılayı Afet Operasyon Merkezi, Türk Kızılayı olarak her tür yardıma hazır olduklarını bildirdi. İtalya Kızılhaçı yetkilileri ise yardım teklifine müteşekkir olduklarını ancak İtalya olarak uluslararası yardım talebinde bulunmadıklarını ifade ettiler. Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar ise İtalya’da yaşanan deprem sonrası hayatını kaybedenler için taziye mektubu yolladı. Gelişmeler Türk Kızılayı Afet Operasyon Merkezi tarafından yakından takip ediliyor.


Editör: TE Bilişim