Telefonunuzu elinizden bırakamamanızın 5 nedeni Telefonunuzu elinizden bırakamamanızın 5 nedeni
Dünyanın en ünlü ve en hızlı windsurfçülerinin kıyasıya mücadelesine sahne olan yarışların ilk günleri rüzgarsız geçerken kadın ve erkek kategorilerinde 5 seri yarış yapıldı. Erkeklerde 56 kadınlarda ise 17 windsurfçü toplam 55.000 €’luk ödül için mücadele ettiler.

PWA Windsurf Dünya Turu’nu takip eden Türk Sporculardan, Erkeklerde Bora Kozanoğlu, Enes Yılmazer, Ertuğrul İçingir, Kadınlarda Çağla Kubat, Lena Aylin Erdil, Ceren Yaman ve Melek Toroman da yarışlarda yer aldı.

Erkekler kategorisinde Micah Buzianis 1. olurken, Antoine Questel 2., Ross Williams 3. oldu. Türk sporculardan Bora Kozanoğlu ilk gün yarışının galibi olmasına rağmen yarışları 30. sırada tamamlarken onu 31. Sırada Ertuğrul içingir izledi Enes Yılmazer ise 39. Sırada yer aldı.
Kadınlarda ise Valerie Arrighetti 1., Karin Jaggi 2., Delphine Cousin de 3. oldu. Türk sporcular Çağla Kubat 6. sırada yer alırken, Lena Aylin Erdil 8., Melek Toraman 15., Ceren Yaman ise 17. oldu.

2 yarış sonrasında Genel Klasman’da Kadınlar kategorisinde 1. Karin Jaggi, 2. Valerie Arrighetti olurken Lena Aylin Erdil 3., Çağla Kubat ise 5. sırada yer alıyor. Erkekler kategorisinde 1. Antoine Albeau, 2. Antoine Questel, 3. Björn Dunkerbeck. Türk sporculardan en iyi derece 21. Sırada yer alan Bora Kozanoğlu olurken, Ertuğrul İçingir 42., Enes Yılmazer ise 43. Sırada yer aldı.

PWA Windsurf Dünya Kupası 12-17 Haziran tarihleri arasında sadece erkekler kategorisinde yapılacak yarışlarla İspanya’da Costa Brava’da gerçekleşecek. 7 ayaktan oluşan 2012 PWA Windsurf Dünya Kupası 5. Ayak yarışları 27 Ağustos - 1 Eylül tarihlerinde Alaçatı’ya Pegasus Airlines ana sponsorluğunda düzenlenecek.



Editör: TE Bilişim