İMF Dünya'nın En Büyük Ekonomilerini Açıkladı İMF Dünya'nın En Büyük Ekonomilerini Açıkladı
Ukrayna hükümeti, Türk basınında son günlerde çıkan "Rusya ile Ukrayna'nın doğalgaz kavgası, Türkiye'yi zora soktu" haberlerini yalanladı.
Ukrayna hükümeti tarafından yapılan açıklamada, "Rusya ile Ukrayna'nın doğalgaz kavgası, Türkiye'yi zora soktu" şeklinde çıkan haberler tekzip edildi. Ayrıca, bu durumdan özellikle İtalya, Almanya, Avusturya, Macaristan ve Türkiye'deki tüketicilerin mağdur olduğuna değinildi.
Ukrayna'nın Ankara Büyükelçiliği tarafından yapılan açıklama ise, "Toprakları üzerinden Rus doğalgazının taşındığı Ukrayna'nın kendi ihtiyaçlarını karşılamak amacı ile limit üzeri doğalgaz hacimlerini tükettiğine dair Rusya'nın Gazprom Şirketi'nin haberlerinin gerçeği yansıtmadığını bildirmektedir" denildi.
Açıklamada, "Milli Anonim, Naftogaz Ukrayna şirketinin basın açıklamasına göre, Ukrayna'da havaların ciddi şekilde soğumasına bağlı olarak doğalgaz tüketiminin artışı tamamıyla Ukrayna'nın yeraltı gaz stoklarından telafi edilmektedir. Naftogaz Ukrayna, gazını Ukrayna-Rusya arasında yapılan antlaşmanın doğrultusunda aldığını ve Ukrayna topraklarından Avrupa ülkelerine Türkiye Cumhuriyeti dahil olmak üzere doğalgaz naklini kendine düşen yükümlülükler çerçevesinde garantilediğini vurgulamaktadır" ifadeleri
kullanıldı.
Editör: TE Bilişim