İMF Dünya'nın En Büyük Ekonomilerini Açıkladı İMF Dünya'nın En Büyük Ekonomilerini Açıkladı
Taksiye yönelik saldırıda yaralananlardan 2'sinin hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındığı, diğer 2'sinin ise hafif yaralandıkları belirtildi. Saldırıda bacaklarını kaybeden yabancının ise, farklı bir hastaneye kaldırıldığı
bildirildi.  Olay yerinde açıklama yapan bir emniyet amiri, "Toplam üç patlama meydana geldi. Ancak ölü yok. Şüpheli, muhtemelen bir İranlı. Tutuklanmak üzereyken bombanın patlaması sonucu ayaklarını kaybetti, diğer patlamalarda ise 3 yaralı var. Bunun bir terör eylemi olup olmadığı henüz belli değil" dedi.
Polis, saldırganın üzerinde İran riyali bulunduğunu ancak yabancının İran uyruklu olup olmadığının henüz teyit edilmediğini bildirdi. Gelen diğer haberlerde ise saldırganın Lübnan kökenli olduğu iddia edildi.
Bu arada Hükümet Sözcüsü Thitima Chaisaeng, sözkonusu eylemlerden kısa süre önce saldırganın Ekamai bölgesinde kiraladığı evde bir patlama olduğunu açıkladı. Thitima, ilk eylemin ardından polisin saldırganı yakalamaya çalıştığı ancak saldırganın polise atmaya çalıştığı bombanın üzerinde patladığını söyledi.
Savunma Bakanı Sukumpol Suwanatat ise, saldırıların en kısa sürede aydınlatılması talimatını verdiğini belirtti.
Eylemin, Hindistan ve Gürcistan'daki İsrail Büyükelçiliği personeline yönelik saldırılardan bir gün sonra gerçekleştirilmesi dikkat çekti. İsrail, dünkü saldırılardan İran ve onun destek verdiği Hizbullah örgütünü sorumlu tutmuştu.

Editör: TE Bilişim