Cinsel istismar davasında 5 tutuklama Cinsel istismar davasında 5 tutuklama
Edirne Kent Konseyi (EKK) Yürütme Kurulu tarafından düzenlenen 'Kent ve Kadın' konulu kompozisyon yarışmasının sonuçları belli oldu. İlk ve ortaöğretim düzeyi olmak üzere 2 kategoride düzenlenen yarışmada dereceye giren öğrenciler, ETSO'da gerçekleştirilen törenle ödüllerine kavuştu. Merkez ilçe genelindeki ilk ve orta dereceli okullarda düzenlenen yarışmanın ödül törenine; Vali Yardımcısı Abdullah Arslaner, İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, EKK Başkanı Özer Demir, EKK Kadın ve Gençlik Meclisi Üyeleri, ödül alan öğrenciler ve aileleri katıldı.
Demir'in konuşmasının ardından EFOD sanatçılarından Behiç Günalan'ın atölye topluluğunun hazırladığı 'Kadınlarımız' konulu slâyt gösterisi izlendi. Daha sonra ödüle layık görülen kompozisyonları yazan öğrenciler tek tek eserlerini okudu. Öğrencilerin eserlerini okudukları sırada salondaki birçok kişi duygulu anlar yaşadı. Özellikle kompozisyon sahibi öğrencilerin anneleri, gözyaşlarını tutamadı. Anneler, çocuklarının kompozisyonlarını okuduğu sırada gururla onları izledi.
Dereceye giren öğrencilere plaket takdim edildi. Ayrıca öğrencilere Edirne Kent Konseyi tarafından bir roman ve Edirne Belediyesi tarafından da hediye paketi verildi. Dereceye giren eserlerin sıralaması ve ödülü veren kişiler şöyle sıralandı:
"Selin Ongan - Yüksel Yeşil İlköğretim Okulu , Eser Cavlak - Yüksel Yeşil İlköğretim Okulu, Ayşegül Çengel - Mimar Sinan İlköğretim Okulu, İlayda Çağ - Edirne Lisesi, Çisem Dönmez Edirne Anadolu Öğretmen Lisesi, Esra Akdoğan - Edirne Anadolu Öğretmen Lisesi."


Editör: TE Bilişim