İZKİTAP Fest’e hafta sonu yoğun ilgi İZKİTAP Fest’e hafta sonu yoğun ilgi
Gruplar birbirlerine taş attı. Çevik kuvvet polisinin müdahalesi ile olayların büyümesi engellendi. Olayda yaralanan kimse olmadığı belirtildi.

Daha sonra yürüyüşe devam eden grup, rektörlük önündeki yolda bir Türk Bayrağı açarak trafiğe kapattı ve burada bir basın açıklaması düzenledi.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Yüreğimizi yakan bir facianın ardından, Soma’da şehit olan madencilerimizin acısını kullanarak Edebiyat Fakültesi ve Hazırlık binası işgal edilmiş öğrenciler zorla derslerinden çıkarılmış ve kimse girmesin diye kapılar zincirlenmiştir.

Öğrencilerin anayasal hakkı olan eğitim ve öğretim hakkı gasp edilmiş ve bu iki gün devam etmiştir. Demokratik hakkımızı kullanarak yaptığımız bu açıklamayla, bizler Ege Üniversitesi Rektörlüğünden şunları istemekteyiz;

Anayasal hakkımız olan eğitim ve öğretim hakkımızın bu gruplar tarafından artık engellenmesine, gerek fakülte, gerek rektörlük tarafından önlem alınmalıdır.

Edebiyat Fakültesi ve Hazırlık binası önü örgüt yandaşlarından ve onlara destek olan marjinal gruplardan artık temizlenmelidir. Türkiye Cumhuriyeti içerisinde güzide bir eğitim kurumu olan üniversitemize bu görüntüler yakışmamaktadır.”

Grup, Soma’da hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşı'nı okuyarak olaysız dağıldı.

Editör: TE Bilişim