Başkan Önal Sözünü Tuttu, Bilgi Teyzeyle Buluştu Başkan Önal Sözünü Tuttu, Bilgi Teyzeyle Buluştu
Festivalin ilk gününde Oyun Hamuru Tiyatrosu sahne aldı. Doğaçlama olarak gerçekleştirilen ve seyircinin aktif olarak katıldığı, zaman zaman da sahnede rol aldığı gösteri beğeni kazandı. Katılımın ücretsiz olduğu festival dört gün sürecek.
EÜ Eğitim Fakültesi öğretim görevlisi ve festival koordinatörü Erdem Erem, bu festivalin Türkiye’de daha önce yapılmadığını ve bir ilki gerçekleştirdiklerini dile getirdi. Erem, Türkiye’de tiyatro sporu dalında uluslararası lisansı olan üç gruptan ikisinin festivalde olacağını söyledi.

Tiyatroya gelen seyirciler arasında Aşık Veysel Görme Engelliler İlköğretim Okulu öğrencileri de yer aldı. Oyunun son bölümünde sahneye çıkan görme engelli iki öğrenci, performanslarıyla izleyiciden alkış aldı.
Festival boyunca izlenebilecek olan gruplar şöyle; Alegori-Eskişehir, Azot-İstanbul, Bunlar Onlar-Ankara, İstanbulimpro-İstanbul, Oyun Hamuru Tiyatrosu-İzmir, Oyun İstasyonu-Kocaeli, YDK(Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi Yaratıcı Drama Kulübü )-İzmir.

Festival 13 Nisan Cuma saat 13.00’da Oyun İstasyonu ve Oyun Hamuru Tiyatrosu’nun atölye çalışmalarıyla, aynı gün saat 20.00’da YDK’nın “Kavram: Cinayet” isimli doğaçlama performansıyla Kültür Sanat Evi Sahnesi’nde devam edecek. 14 Nisan Cumartesi saat 10.30’da İstanbulimpro, Azot ve Bunlar Onlar gruplarının atölye çalışmaları sahnelenirken 19.30’da tüm grupların oyuncularının dahil olacağı bir doğaçlama tiyatro sporu gösterisi yapılacak. Festivalin son günü olan 15 Nisan Pazar saat 18.30’da yine tüm gruplar sahnede olacak. Üçer kişilik gruplara ayrılacak olan oyuncular, yedi farklı tiyatro sporu turunda eleme usulü yarışacaklar ve gecenin bir kazanan grubu belirlenecek.


Editör: TE Bilişim