Uluslararası Alanda İzmir’e Proje Ödülü Uluslararası Alanda İzmir’e Proje Ödülü
 Türkiye’de bilimsel araştırmalara verilen desteğin dörtte üçünü oluşturan Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu(TÜBİTAK)’ın 2013 yılı birinci dönem proje önerilerinde kabul ettiği 26 projeyle birinci olan İstanbul Teknik Üniversitesi’nin ardından 23 projeyle ikinci olan Ege Üniversitesi’nin başarısı Üniversitede büyük sevinç yarattı. Rektör Prof.Dr.Candeğer Yılmaz, “Bu sonuç Ege Üniversitesi’nin başarı ve önderliklerinin kalıcı kanıtıdır” dedi. 
 181 üniversitenin proje önerilerini değerlendiren TÜBİTAK, İTÜ’nün 26, Ege Üniversitesi’nin ve ODTÜ’nün 23’er projesini, Boğaziçi’nin 21, Hacettepe’nin 20, Koç ve Ankara üniversitelerinin 18’er, Erciyes’in 15, İstanbul’un 14, Sabancı’nın 12, Gazi ve Karadeniz Teknik üniversitelerinin 11’er, 9 Eylül, Selçuk, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü ve Süleyman Demirel Üniversitelerinin 10’ar, Bilkent’in 9, Atatürk ve Yıldız
Teknik üniversitelerinin 8’er, Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü ve Çanakkale 18 Mart Üniversitesi’nin 7’şer projesini destekleme kararı aldı.

  ÜNİVERSİTEMLE GURUR DUYUYORUM

 TÜBİTAK’ın değerlendirme sonuçları Ege Üniversitesi’nde büyük sevinç yaratırken Rektör Prof.Dr.Candeğer Yılmaz, “Üniversitem ve tek tek tüm akademisyen arkadaşlarımla, tüm personelimle gurur duyuyorum. Çünkü bu bir ekip işidir. Bir uzmanlar cenneti olan Ege Üniversitesi’nde herkes kendi alanında bilim havuzuna bir şeyler ekleme çabasında. Bu çabalarda tabiatıyla başarıyı getiriyor” diye konuştu. Prof.Dr.Yılmaz şunları söyledi:
 “Yıllardır bilimsel başarılarda sayının katlanarak yükseldiğini görüyoruz. Son 10 yılda neredeyse 10 katına çıktık. TÜBİTAK’ta hep üst sıralarda yer aldık. Bilimi üretip raflarda saklamıyoruz. Halkın üniversitesi olarak, yaşamı kolaylaştıracak, sağlıklı yaşam koşullarını artıracak, insanlık için üretilen bilimi insanların hizmetine sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bütün arkadaşlarımı kutluyorum.”
Editör: TE Bilişim