Emniyet Teştilatı’nın kuruluşunun 168. Yıl dönümü Emniyet Teştilatı’nın kuruluşunun 168. Yıl dönümü
Çeşitli ziyaretlerde bulunup programlara katılmak üzere Malatya’ya gelen AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış; AK Parti Malatya Milletvekilleri Mustafa Şahin, Cemal Akın, Ömer Faruk Öz ve Belediye Başkanı Ahmet Çakır ile birlikte AK Parti İl Başkanı Bülent Tüfenkçi’yi ziyaret etti.

Burada bir açıklama yapan AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Kayseri Pınarbaşı Emniyet Müdürlüğüne düzenlenen saldırıyı değerlendirerek, “Üzücü bir terör saldırısı sonucu 2 polis arkadaşımızın şehit olduğuna dair haberler geldi. Yaralılar var. Ama Malatya’nın kardeşlik dokusu üzerinden, Malatya’dan bir mesaj vermemiz gerekir: Demokrasi hepimize lazım.

Demokrasi ile çözülemeyecek hiçbir sorun yoktur, terör ile çözülecek hiçbir sorun yoktur. Terörle hiçbir yere varamazsınız. Bu milletin devlet olma geleneği bin yılı geçmiştir. Biz provokasyonlara, bu tür girişimlere, kardeşi kardeşe düşürme çabalarına, o oyunlara gelmeyeceğiz. Ama devlet olma geleneği bin yılı aşmış bir millet olarak da dimdik, birbirimizle tek yumruk olmaya da devam edeceğiz” dedi.

Bakan Bağış, Malatyalı merhum Osman Hulusi Efendi’nin şiirinde yer alan, “Sakın nefsine uyup bir can incitmeyesin. Hüsn-ü edebi koyup bir can incitmeyesin. El ile dövseler de dil ile sövseler de bin kez incitseler de bir can incitmeyesin. Hepsi kardeşlerindir, yolda yoldaşlarındır, halde haldaşlarındır, bir can incitmeyesin” mısralarını okuyarak, “Bugün şehit haberleri ile biraz canımız incindi arkadaşlar” diye konuştu. Bağış, Mehmet Akif Ersoy’un, “Girmeden tefrika bir millete düşman giremez. Toplu vurdukça yürekler onu top sindiremez” mısralarını da okuyarak, “Allah yüreklerinizi hep böyle toplu vurdursun” dedi
Editör: TE Bilişim