ESHOT’a kalite tescili ESHOT’a kalite tescili
Ege, Dokuz Eylül, Yaşar, Gediz ve İzmir Üniversitesi’ne bağlı Meslek Yüksek Okulları’ndan seçilen 120 başarılı gençle devam edecek proje ile bir yanda İzmir'de ara eleman açığına önemli bir katkı sağlanacak, bir yandan da genç işsizliğin önüne de geçilmiş olunacak.

Meslek Yüksek Okulları'nda eğitim gören başarılı öğrencilerin kurumsal hayata hazırlanmalarını sağlamak ve teknik açıdan yüksek yeteneklere sahip Meslek Yüksek Okulu mezunlarının, bu sayede sosyal yetkinliklerini güçlendirmek amacıyla EGİAD tarafından yürütülen, İzmir Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen
“Hayat Okulu Projesi” 3. senesinde de gençleri iş sahibi yapabilmek adına yoğun bir program uygulayacak.

Ülkemizdeki genç işsizliğine dikkat çeken, toplumsal patlamaların önüne geçmek için gençlerin elinden tutulmasının önemine işaret eden EGİAD, bu kapsamda “Hayat Okulu Projesi” ni 3. kez düzenleyerek yine toplumsal bir yaraya cansuyu sağlayacak.

İşverenlerin yaşadığı nitelikli ara eleman bulma sorununa bu şekilde çözüm getirecek olan organizasyon, 10 hafta boyunca devam edecek. Program kapsamında öğrenciler etkili iletişim becerileri, kurum kültürü, kariyer planlama, CV yazım teknikleri, mülakat teknikleri, stres yönetimi, zaman yönetimi, duygusal zekâ, takım çalışması, çatışma teknikleri, karar alma ve problem çözme teknikleri konularında eğitim alacak. Projenin son ayağını ise, öğrencilere EGİAD üyelerine ait kurumlarda staj imkânının yaratılması oluşturacak.

Meslek Yüksek Okulu öğrencilerini hayata 1 - 0 önde başlatmayı hedefleyen proje hakkında bilgi veren EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Seda Kaya, gençlerin ülke geleceğinde en önemli söz sahibi bireyler olduklarını belirterek, “Onları hayata en iyi şekilde hazırlamak hepimizin görevi” dedi. İlk defa İzmir Kalkınma Ajansı Sosyal Kalkınma mali destek programı desteğiyle 2010 yılında düzenlenen Hayat Okulu Projesi’nin bu yıl üçüncüsünü düzenleyeceklerini vurgulayan Kaya, “Her dönem 100 - 120 arası öğrenci kabul eden programımız İzmir’de açılan yeni üniversitelerden de öğrenci alabiliyor. Hayat Okulu projesi işverenlerin yaşadığı nitelikli ara eleman bulma sorununa çözüm getirmek üzere yola çıkmış bir çalışma.

Çeşitli eğitimler, yaratıcı drama, iş insanlarıyla sohbet ve canlı mülakat aşamalarından geçen öğrenciler son olarak EGİAD üyeleriyle bir etkinlikte biraraya gelerek geliştirdikleri sosyal yetkinliklerini test edebilecekler.

Okullarda teknik eğitimlerden geçen öğrenciler, programla iş hayatında ihtiyaç duydukları sosyal yetkinliklere katkı koyacaklar. Programa her hafta ziyaretçi olarak katılan iş insanları kendi deneyimlerini öğrencilerle paylaşıyor ve tavsiyeler veriyor. Amacımız gençlerin daha etkin olmaları ve istihdamlarının artması. Aynı zamanda iş dünyasının sıkıntı duyduğu ara eleman açığını da kapatmaktır” dedi.

Proje Koordinatörü ve EGİAD Yönetim Kurulu Üyesi Sena Zorlu ise genç işsizliğinin önüne geçilmesi adına meslek okullarının çok önemli bir yere sahip olduğuna vurgu yaparak, “Hayat Okulu” mezunlarının bazılarının ise girişimci olarak yollarına devam edebildiklerini hatırlattı.

Hayat Okulu projesinin Türkiye’deki sayılı sürdürülebilir sosyal sorumluluk projelerinden biri olduğunu vurgulayan Zorlu, şu ana kadar 200 kadar gencin bu proje ile hayata atılabildiğinin altını çizdi.

Editör: TE Bilişim