Sahte öğretmenin 20 yıllık maaşı geri alınacak Sahte öğretmenin 20 yıllık maaşı geri alınacak
Kampanyanın başlatılması sebebiyle yapılan toplantıya, Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Toprak Mahsulleri Ofisi Şube Müdürü Vahit Özen ve çok sayıda vatandaş ile basın mensubu katıldı. 
Dünyadaki açlığın önüne geçilmesi amacıyla böyle bir kampanya başlattıklarını belirten Vali Kızılcık, şöyle konuştu: “Sayın Başbakanımız 17 Ocak 2013 tarihinde ekmek israfını önleme kampanyasını Ankara’da başlattı. Gerçekten dünyamızda açlığın, israfın çok üst noktalarda olduğunu biliyoruz. Maalesef gıda israfının başta ekmek olmak üzere inanılmaz yüksek boyutlarda olduğunu, Afrika’daki insanlığın aç kalmasına neden olduğunu görmekteyiz. Dünya genelinde yılda ortalama 870 milyon insan yetersiz beslenmektedir. Yaklaşık 10 milyon insanın yetersiz beslenmekten hayatını kaybettiğini, insanlık açısından çok büyük kayıplar olduğunu görmekteyiz."
Ülkemizde ekmek israfını görebilmek için üretilen ve tüketilen ekmek arasındaki farka bakmak gerektiğini anlatan Kızılcık, şunları söyledi: "Ülkemizde günlük 101 milyon ekmek üretilirken günlük 95 milyon ekmek tüketilmektedir. Dolayısıyla günlük 6 milyonun yıllık 2 milyar ekmeğin israf edildiğini görmekteyiz. Ülkemizde genel olarak üretilen ekmek miktarına ve tüketimine baktığımızda günlük 101 milyon, yılda 37 milyar ekmek üretilmektedir. Üretim ve tüketim arasındaki fark israf olarak değerlendiriliyor. Bu rakamlara baktığımızda 4 milyon 700 bin nüfusu doyurabilecek miktarda evlerimizde işyerlerimizde israf edildiğini görmekteyiz. Bu israfın önüne geçmek için Sayın Başbakanımızın Ocak ayında başlattığı Ekmek İsrafını Önleme Kampanyasını Trabzon’da başlatmak istedik.” 
Trabzonluları kampanyaya destek vermeye davet eden Vali Kızılcık, sözlerini şöyle sürdürdü: "Tüm Trabzonlu hemşehrilerimin, vatandaşlarımızın ekmeğimizi tüketirken dünyada 870 milyon insanın bu gıdayı tüketme imkanının olmadığını göz önünde bulundurarak, israf etmeden tüketmemiz gerektiğini düşünüyorum. Trabzonlu hemşehrilerimin bu konudaki hassasiyetlerine güveniyorum. Ekmeğimizi israf etmeden kullanalım. Tüketim fazlasını ihtiyacı olan vatandaşlarımıza yardım olarak sunalım. Afrika ve Güneydoğu Asya ülkelerinde yaşayan ve açlıkla karşı karşıya olan insanları doyurma ve onların sağlıklı beslenmelerine katkı sağlama düşüncesinde olalım. Ekmeğimizi bilinçli tüketirsek insanlığın huzur ve barış içerisinde yaşamasına imkan sağlamış oluruz. Ayrıca, dünya nimetlerini ve kaynaklarını daha etkili olarak kullanmış oluruz. Eğer sadece ekmek konusundaki israfı önlersek 4 milyon 700 bin insanı doyurmuş oluruz” 
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Fevzi Orhan Gümrükçüoğlu da israfın haram olduğunu anlatarak sözlerine şöyle devam etti: "Özellikle vatandaşlarımıza ekmeğin siyahını beslenme ve sağlık açısından tercih etmelerini öneriyoruz. İsraf etmeden diğer insanları düşünerek ekmeğimizi tüketelim. Eğer israf yapmadan ekmeğimizi paylaşacak olursak dünyada inanıyoruz ki aç insan kalmayacaktır. Bu anlayışla birlikte Karadeniz de özellikle Trabzon’umuzun ekmek ve un mamülleri yönünden Türkiye'de oluşturduğu kültürümüzü insanlarla paylaşarak barışın ve kardeşliğin olduğu bir dünyaya ulaşabiliriz." 
Konuşmalarının ardından Vali Kızılcık, fırın küreğini eline alıp fırına ekmek sürdü. Daha sonra Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası başlatma törenine katılanlar israf olmasın diye yarım olarak imal edilen pideleri yediler.
Editör: TE Bilişim