Kredi çekerken bu hatalardan uzak durun! Kredi çekerken bu hatalardan uzak durun!
Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, Antalya ve çevre illerden çok sayıda sanayici, işadamı ve yöneticiyi, Genel Müdürlük ve ilgili birimlerin yöneticilerinden oluşan geniş bir ekip ile ağırladı. Hakan Binbaşgil'e Akbank Ticari ve KOBİ Bankacılığı'ndan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Kaan Gür, Akbank Bireysel Bankacılık'tan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Galip Tözge, Akbank Hazine'den Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Kerim Rota ve Akbank Başekonomisti Fatma Melek ile Aklease Genel Müdürü Tuncer Mutlucan ve Ak Portföy Genel Müdürü Alp Keler eşlik etti.

Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, Hillside Su Otel'deki toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin, dünya ekonomisinde bulunduğu yerin çok üstünde bir potansiyele sahip olduğunu vurguladı. Binbaşgil, Türkiye'nin özellikle yüksek mali disiplin, düşük borçluluk oranları ve sağlam bankacılık sektörüyle diğer birçok gelişmiş ülkeden ayrıştığına dikkat çekti. Dünyanın 17., Avrupa'nın ise 8. en büyük ekonomisine sahip Türkiye'nin rotasını dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasında yer almaya çevirdiğine dikkat çeken Binbaşgil, "Ancak, bu vizyonu ele ele vererek, tüm illerimizin katkısıyla gerçekleştirebiliriz. Bu amaca daha hızlı ulaşmak için illerimizin rekabetçiliğini, sanayileşme oranını, üretim, istihdam ve ihracat potansiyellerini daha da artırmalıyız" dedi.

Antalya'nın Türkiye'nin rekabetçiliğine katkısının ve taşıdığı yüksek potansiyelin farkında olduklarının altını çizen Binbaşgil, şöyle konuştu: "En rekabetçi 10 ilimiz arasında yer alan Antalya, yüksek eğitim seviyesine sahip nüfusu, yüksek ticaret becerisi, üretim potansiyeli, markalaşma becerisi ve yenilikçiliği ile ülkemizin milli gelirine önemli katkı sağlıyor."
Türkiye'ye gelen yabancı turistlerin üçte birinden fazlasının Antalya'yı ziyaret ettiğine dikkat çeken Binbaşgil, şehrin Türkiye'nin turizm başkenti olduğunun altını çizerek, yeni otel ve turizm tesislerine yönelik yatırımların da sürdüğünü ifade etti.
Antalya'da topladıkları 1.2 milyar liralık mevduata karşılık, toplam 1.6 milyar lira kredi kullandırdıklarını vurgulayan Binbaşgil, ilde toplam 360 bin müşterileri bulunduğunu ve 17 bin 500 kişinin maaşlarını Akbank'tan aldığını ifade etti. Binbaşgil, Akbank kredileriyle 7 bin 149 Antalyalının ev sahibi ve 5 bin 329 kişinin de taşıt sahibi olduğunu söyledi. Binbaşgil, "Ancak, yaptıklarımızın daha da ötesinde, Antalya'da daha iyi olmak istiyoruz. Yüksek likiditemiz, sermayemiz, rekabetçi ürünlerimiz,
üstün teknolojimiz ve güçlü iştiraklerimizle Antalya'nın gelişmesinde daha fazla yer almak istiyoruz. Akbank'ı bu süreçte arkanızda hissetmeye devam edeceksiniz" dedi.

Buluşmada, Akbank Hazine'den sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Kerim Rota, Türkiye ve dünya piyasalarının durumuna ilişkin bir konuşma yaparken Akbank Başekonomisti Fatma Melek de, "Dünya ve Türkiye'de Gelişmeler ve Senaryo Analizleri" başlıklı bir sunum yaptı.

Editör: TE Bilişim