İZKİTAP Fest’e hafta sonu yoğun ilgi İZKİTAP Fest’e hafta sonu yoğun ilgi
10 ve 20 yıl süreyle görev yapan TOBB Genel Kurul delegelerine hizmet şeref belgesi ve plaketleri, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı’nın da katıldığı törende verildi.

Türkiye’de özel sektörün mesleki üst kuruluşu ve yasal temsilcisi olan TOBB’da genel kurul delegesi olmanın büyük bir onur olduğunu söyleyen İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, “TOBB, Türkiye’deki 1 milyon 200 binin üzerindeki firmanın temsil edildiği çok önemli, köklü ve büyük bir birlik. 20 yıl süreyle TOBB’da genel kurul delegeliği yaparak ülkemize ve camiamıza en iyi hizmeti vermek için çalıştık. Aynı zamanda TOBB’un en fazla üyeye sahip olan Ticaret Odaları Konseyi Başkanlığı’nı da yürütüyorum. Benim için 20 yılın 11 yılında da Türkiye Ticaret odalarının Konsey başkanlığını yapmış olmam da ayrı bir onur ve şereftir. Bundan sonraki süreçte de, tüm bilgi ve birikimimizi en verimli şekilde kullanmaya devam edeceğiz” diye konuştu. Demirtaş, şeref plaketini Cumhurbaşkanı Gül, Bakan Yazıcı’dan almaktan ayrıca onur duyduğunu belirterek, iş dünyasına verdikleri destek nedeniyle de teşekkür etti.

Hizmet Şeref Belgesi alan iş dünyası temsilcilerine de ayrı ayrı teşekkür eden TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, “Bu ülkede daha üretimin, ticaretin adı yokken onlar üretiyordu, ticaret yapıyordu. Bu ülkede tüccarın itibarı yokken, memur olmayana kız bile verilmediği yıllarda onlar bu işe baş koydular. Kazanırken kazandırmanın, insanlara iş ve aş sağlamanın mutluluğunu öğrettiler, herkese örnek oldular. Dürüst tüccarın ne olduğunu gösterdiler. Hem bu işin cefasını çektiler.

Hem de, TOBB camiası içinde farklı kademelerde görev alarak Türk özel sektörünün yükünü üstlendiler. Özel sektörün önünü açmak için, -bu camiadaki herkes gibi- para pul almadan çalıştılar. Bu gayretler sayesinde Türkiye’de girişimci sayısı arttı. İş adamlarımızın, iş kadınlarımızın sayısı arttıkça biz zenginleştik, ülkemiz zenginleşti. İşte bu başarı hikâyesi böyle yazıldı” dedi.

Bu camianın kendisine hizmet edenleri, ülkesine hizmet edenleri asla unutmayacağını bildiren Hisarcıklıoğlu verilen plaketlerin bu emeğin ve vefanın buluşması olduğunu söyledi.
Editör: TE Bilişim