Kalp Sağlığı Hakkında Doğru Sanılan 7 Hatalı Bilgi Kalp Sağlığı Hakkında Doğru Sanılan 7 Hatalı Bilgi
Uzmanlar, demir, fosfor, C ve E vitamini bakımından zengin olan elma suyunun yaşlanmaya karşı güçlü bir besin maddesi olduğunu belirtiyor. 
Elma suyu içeriğindeki demir, protein, C ve E vitamini ile birçok hastalığa karşı kalkan görevi görüyor. Antioksidan özelliği sayesinde oksidatif stresi engelleyen ve toksik maddelerin vücuttan atılmasına yardımcı olan elma suyu, içerdiği minerallerle yaşlanmaya karşı koruma sağlıyor.
Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Neriman İnanç, stres ve yaşlanma süreciyle birlikte hızlanan hastalık risklerine karşı günde bir bardak elma suyu içilmesi gerektiğini belirtti. İnanç, elma ve elma suyunun içerdiği mineral ve vitaminler açısından yoğun antioksidan özelliğine sahip olduğunu belirterek "Elmadaki C ve E vitaminleri yaşlanma ve yaşlanmaya eşlik eden birçok kronik hastalıkla mücadelede iyi bir savaşçıdır” dedi.
Elma suyunun çevresel faktörlerden kaynaklanan toksinlerden vücudu arındırmak için kullanılabileceğini ifade eden İnanç, kalp damar hastalıkları, prostat kanseri ve felç riskini elma suyu içerek azaltılabileceğini vurguladı. İnanç, ayrıca, elma suyunun alzheimer ve demans gibi beyin fonksiyonlarını etkileyen hastalıkları da büyük oranda önlediğini sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim