Tarsus'ta Parkı Olmayan Köy Kalmayacak Tarsus'ta Parkı Olmayan Köy Kalmayacak
 Kask dağıtımı, Atatürk Anıtı önünde İlçe Emniyet Müdürü Volkan İmişçi ve trafik ekiplerinin katılımıyla gerçekleşti. Trafik araçlarını gören motosiklet sürücüleri önce ceza yazacak endişesiyle ekiplerin bulunduğu yere gelmek yerine ara sokaklara girmeye çalıştı. Ancak her sokak girişine yerleştirilen polis ekipleri, uygulamanın ceza yazmak amacıyla değil ücretsiz kask dağıtımı için olduğunu söylemeleri üzerine motosiklet sürücüleri kask dağıtımına rağbet gösterdi. Motosiklet sürücülerine önce uyarılarda bulunan Müdür İmişçi, daha sonra da kaskları dağıttı.
Müdür İmişçi, kask dağıtımının ardından yaptığı açıklamada, polisin görevinin sadece trafik kanunlarını uygulamak ve bununla ilgili cezai işlem yapmak olmayıp önleyici hizmet verip vatandaşların can güvenliğini de sağlamak olduğunu kaydetti.
Trafiğe çıkan vatandaşların yaptıkları her hatanın kedisiyle ilgili olmayıp başka insanların hayatını da tehlikeye attıklarını hiçbir zaman unutmaması gerektiğini ifade eden İmişçi, kask dağıtma çalışmasının da Tüvturk ile yaptıkları ortak bir çalışma olduğunu belirtti.
Katkılarından dolayı Tüvturk yetkililerine teşekkür ettiğini vurgulayan İmişçi, şöyle devam etti:
“Önümüzdeki günlerde Silifke’nin farklı yerlerinde 10’ar adet olarak kask dağıtımı çalışmamız devam edip, trafikte kasksız şekilde seyreden motosiklet sürücülerini uyararak kendilerine kask hediye edeceğiz ve onlardan kask takmalarını isteyeceğiz. Bunu sadece kendi can güvenlikleri açısından değil trafikte seyreden bütün insanlar için gerekli olduğunu bir kez daha hatırlatmak için yapacağız” dedi.
Silifke’de tescilli motosiklet sayısının diğer özel araçlar, toplu taşıma araçları, kamyon, kamyonetlerden daha fazla olduğunu belirten İmişçi, “İlçemizde toplam kontrol edilen motosiklet sayısı 22 bine ulaşmış bulunmaktadır. Temmuz ve 06 Ağustos 2012 tarihleri arasından kontrol edilen toplam motosiklet sayısı ise yani bir haftalık kontrolümüz ise 268’dir. Bunlardan ceza yazılan sürücü sayısı ise 90 kişidir. Onun içindir ki motorlar üzerinde hassasiyetle duruyoruz. Sürücüleri trafik kurallarına uymaları için uyarıyoruz. Tescilsiz, insanları rahatsız eden ve can güvenliklerini tehlikeye atan bir takım motosikletlerle ilgili tespit çalışmalarımız ve cezai uygulamalarımız devam ediyor” diye konuştu.
Alınan önlemler sayesinde ilçedeki trafik kazalarında bu yıl azalma olduğuna dikkat çeken İmişçi, “Bunun devam etmesi için sürücülerin kendi can güvenliklerine ve çevrelerindeki insanların can güvenliklerine önem vermeleri ve trafik kurallarına uymaları gerekiyor” dedi. 

İzmir Haber

Editör: TE Bilişim