Fidan Dağıtımı Devam Ediyor ! Fidan Dağıtımı Devam Ediyor !
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İzmir Ödemiş’te toplu açılış ve teme atma törenine katıldı. Törene İzmir Valisi Mustafa Toprak, İzmir Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın, DSİ Genel Müdürü Akif Özkaldı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, AK Parti Ödemiş Belediye Başkan adayı Mahmut Badem ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, konuşmasına, “Şimşekler çakıyor. Yakında birilerinin başına yıldırım düşecek” sözleriyle başladı. Bakanlık olarak Türkiye’nin dört bir köşesine hizmet elinin uzandığını ifade eden Eroğlu, şöyle konuştu: “İzmir ya susuzdu ya da yağmur yağıyordu su basıyordu.

Geçmişte İzmir’e ne yapılıyordu. Bir tane eser gösterebilir misiniz? Bize gökten para yağmıyor. Biz vatandaşlardan topladığımız paraları hizmete dönüştürdük. Çünkü hortumları kestik. İlk hortumu İstanbul’da kestik. İSKİ’yi soydular. Biz biliyoruz.” 

“HALİÇ’TE BİZANSIN HAZİNESİNİ BULMADIK”
Türkiye’nin 2023 ve 2071 hedefleriyle dünyanın yükselen ülkeler arasına gireceğini dile getiren Bakan Eroğlu, yapılan yatırımları hazine ile değil milletten toplanan paralarla gerçekleştirildiğini açıkladı. Bakan Eroğlu, şöyle konuştu: “Atatürkçülük başkalarının önünde el pençe durmak demek değil. Türkiye’yi muasır medeniyetler seviyesine ulaştırmaktır. Lafla milliyetçilik Atatürkçülük olmuyor." 

Atatürkçülük'ün dünyada Türkiye’yi ilk 10’a taşımak için büyük bir hedef ortaya koymak olduğunu anlatan Eroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "İşte bunun için Başbakanımız ‘2023’ diyor. Büyük hedefleri olmayan milletler tarih sahnesinden silinir. Ayakta kalmanın yegane yolu güçlü olmaktan geçiyor. Büyük hedeflere kitlenmekte mecburuz. Başbakanımız ikinci hedef ortaya koydu. İstanbul’un fethinin 600’üncü yılını 2053 yılında kutlayacağız.

Gençler Türkiye’yi Dünyada ilk 5’inci sıraya taşıyacak. Yeni doğacaklar için başbakanımız hedefleri belirledi. 26 Ağustos 1071 tarihinde Malazgirt Zaferi’ni 2071 yılında kutlayacağız. O zaman Türkiye, inşallah dünyada ilk üçe taşınacak. Merak etmeyin Türkiye, yıldızı parlayan ülkeler arasında. Palavra konuşarak değil lafla peynir gemisi yürümüyor.

Olacaksa Yıldırım gibi olsun. Bu paralar nereden geliyor? Bizans’ın hazinelerini Haliç’te bulmuş değiliz. Bu paralar yağmurla gelmiyor. Eğer biz Bizans’ın hazinesini bulsak bile cebimize atmayıp millete yatırım altında kullanırız. Biz hazine bulmuş değiliz. Gökten dolar yağmıyor. Ancak, bu kadar para sizin bize verdiğiniz emanet."
Törende Öz Orman İş Sendikası üyeleri, ‘Sayın Bakanım orman işçileri sizden kadro bekliyor” yazılı pankart açtı. Konuşmaların ardından Bakan Eroğlu ve beraberindeki protokol üyeleri açılışları gerçekleştirdi.

ÖDEMİŞ’TE TEMELİ ATILAN TESİS VE GÖLETLER
DSİ Genel Müdürü Akif Özkaldı tesislerin 150 milyon TL olduğunu belirterek Ödemiş’te 9 milyon 360 bin metreküp içme suyunun sağlanacağını aktardı. Açılışı yapılacak olan tesis ve göletler şu şekilde: Menemen Süleymanlı Göleti ve Sulaması, Torbalı Aslanlar Göleti ve Sulaması, Çeşme Yarımadası Dereleri Taşkın Koruma, Çeşme Musalla Dere Taşkın Koruma, Ödemiş Rahmanlar Barajı, Ödemiş Aktaş Sulaması, Kemalpaşa Savanda Göleti ve Sulaması, Menderes Gümüldür Göleti ve Sulaması, Menderes Özdere Göleti ve Sulaması, Tire Eskioba Göleti ve Sulaması,Küçükmenderes Ana Yatak Şevlerinin Tahkimatı, Küçükmenderes Havzası 4. Kısım Taşkın Koruma.

Editör: TE Bilişim