Diyarbakır'da Polis Aracına Saldırı Diyarbakır'da Polis Aracına Saldırı
Diyarbakır'da yolcu minibüsü şoförü 19 yaşındaki Mehmet Emin Ç., dün gece belirlenemeyen bir nedenle tartıştığı, dini nikahlı eşi 18 yaşındaki Songül Malçok'u, 3 gün önce taşındığı evde poşu ile boğarak öldürdü. Merkez Yenişehir İlçesi Ferit Köşk Mahallesi 378'inci Sokak'taki 2 katlı binanın giriş katında oturan Mehmet Emin Ç., dün saat 23.00 sıralarında belirlenemeyen bir nedenle dini nikahlı yaşadığı Songül Malçok ile tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesi üzerine Mehmet Emin Ç., 1.5 yıldır birlikte yaşadığı ve kaçırarak evlendiği Songül Malçok'u poşu ile boğdu. Sabaha kadar cenazenin başında beklediği öğrenilen Mehmet Emin Ç.'nin sabah saatlerinde evden çıkarken kapıyı açık bıraktığı öğrenildi. Songül Malçok’un üst katta oturan ablası kahvaltıya çağırmak için indiği evde kardeşinin cansız bedenini buldu. Olayın duyulması üzerine eve gelen polisin yaptığı ilk incelemede, Malçok'un halen boğazına sarılı bulunan poşu ile boğularak öldürüldüğünü belirledi.
Kısa bir süre sonra polis tarafından yakalan Mehmet Emin Ç’nin bir buçuk yıl önce Songül Malçok’u sevdiği için kaçırdığı ve kaçarak evlendiği, ev üstünde ailesi ile beraber yaşanan Mehmet Emin Ç.’nin 3 gün önce ayrı eve taşındığı ve 5 aylık bir bebeğinin de bulunduğu öğrenildi.
Songül Malçok’un komşusu Fatma Balık “2 gün önce buraya taşındılar. Ben kendisi ile çok samimi değildim yeni taşındıkları için ama üst katta oturan ablası ile samimiydik sürekli görüşüyorduk. Sabah bir bağırtı sesi duyduk geldiğimizde boynunda ip gibi bir şey ile boğulmuş vaziyette yerde bulduk. Ondan sonra herkese haber verdik. Aralarında sorun olup olmadığını bilmiyoruz bize her hangi bir ses gelmedi. Ablası üst katta olmasına rağmen ona bile ses gelmemiş” dedi.

EŞİNİ POŞU İLE BOĞARAK ÖLDÜREN ZANLI ADLİYEYE ÇIKARILDI

Polisin çalışmaları sonucu yakalanan Mehmet Emin Ç., Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapılan muayenesinin ardından Diyarbakır Adliyesi’ne çıkarıldı. Zanlının adliyeye çıkarıldığı sırada üzerinde asker kamuflajlı çelik yelek giydirilmesi dikkat çekti.

Editör: TE Bilişim