SpaceX’in Dragon kapsülü, Uluslararası Uzay İstasyonu’nda SpaceX’in Dragon kapsülü, Uluslararası Uzay İstasyonu’nda
Geçmişte el yapımı bomba yerleştirmeye alışık olan eski Taliban üyeleri, şimdi toprak altındaki mayınları temizliyor.
Eskiden toprak altına çok sayıda patlayıcı yerleştirdiğini söyleyen eski bir Taliban savaşçısı, bunların nerede oldukları sorusuna ise, "bilmiyorum" cevabını verdi. Geçmişte, Afganistan'ın kuzeyinde 30 kişilik bir gurubun komutanlığını yapan Abdul Ahmedzay, "Eskiden Amerikan tanklarını hedef alıyorduk. Onları durdurur ve konvoyları hedef alırdık" dedi. Yabancı güçlere karşı mücadele ettiği dönemdeki gurubunun dağıldığını söyleyen Ahmedzay, "Kimi öldürüldü, kimi tutuklandı. Kimi de benim gibi direnişten
ayrılarak bana katıldı. Pakistan bize ülkemize zarar vermemiz için emirler verip bizi cesaretlendiriyordu. Bunu anladığımızda mücadelemizi sona erdirip, ülkemizin yeniden inşasına katkıda bulunmaya karar verdik" dedi.
Mayın temizleme programında yer alanlara, ISAF tarafından bir ev ve aylık 250 dolar maaş veriliyor. Program yetkililerinden Dr. Ferid Hümayun yaptığı açıklamada, "Bu program, silah bırakan ve artık huzurlu bir hayat sürmek isteyen eski Taliban üyelerine hitap ediyor. Bu program onlara önce yaşayacakları bir ev ardından hayatlarını idame ettirecekleri maaş imkanı sunuyor" diye konuştu.
Öte yandan programa katılanlar, Taliban'ın kendilerini kafirlerle çalışmakla suçlayarak tehdit ettiklerini ancak bu tehditleri ciddiye alarak işlerinden vazgeçmeyeceklerini bildirdi.

Editör: TE Bilişim