Korkutan Deprem Korkutan Deprem
 Özel Eskişehir Sakarya Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi biriminde diyabet hastası olan, gözleri görmeyen, böbrek yetmezliği sebebiyle diyalize bağlı olarak yaşamına devam eden hastaya çalışan kalpte bypass uygulaması yapıldı. 
25 yıldır diyabet hastalığı ile mücadele eden, 68 yaşındaki Hüseyin Coşkun isimli hasta maden işçiliğinden emekli olduktan sonra görme kaybı yaşamaya başladı. Zamanla iki gözü de göremez hale gelen hasta, böbrek sorunları nedeniyle de 5 yıldır diyalize bağlı olarak yaşamını devam ettiriyordu. Ani gelişen kalp rahatsızlığı nedeniyle hastaneye kaldırılan fakat 3 damarının tıkalı olmasından dolayı anjiyonun yetersiz kaldığı hasta, Özel Eskişehir Sakarya Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi bölümünden Doç. Dr. Selami Doğan’a muayene olduktan sonra acilen ameliyata alındı. Bypass ameliyatında riskleri düşüren bir yöntem olan çalışan kalpte bypass ile 3 damarı değiştirilen hasta birkaç gün müşade altında tutulduktan sonra taburcu edilerek kalp sağlığına yeniden kavuştu.
Operasyonla ilgili olarak açıklama yapan Doğan, "Bu seviyede sağlık problemi yaşamakta olan hastaların bypass olması riskli bir operasyonken çalışan kalpte bypass ile hastamızı kısa sürede yeniden sağlığına kavuşturabilmiş olmanın sevincini yaşıyoruz, gözleri görmese de gönül gözünü yeniden açabildik" dedi.

İzmir Haber

Editör: TE Bilişim