Antalya Buse Acar için seferber oldu! Antalya Buse Acar için seferber oldu!
 Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, Şehir Plancıları Odası Antalya Şubesi’ni ziyaret ederek, Şube Başkanı Haşim Dikencik, yönetim kurulu ve üyelerle biraraya geldi, kent sorunlarıyla ilgili görüş alışverişinde bulundu. Ziyarette Başkan Evcilmen’e meclis üyeleri Erdem Armen, Mustafa Karaman ve Gürsel Karabayır da eşlik etti. Görüşmede, planlama ilkeleri, belediye meclislerinde görüşülen plan tadilatları, Büyükşehir tip imar yönetmeliği gibi kent sorunları ile Kentsel Dönüşüm Yasası hakkında görüş alış-verişinde bulunuldu.
Kentsel Dönüşüm Yasası’nın uygulanmasında Meslek Odası olarak birçok hassasiyetleri olduğunu belirten Şehir Plancıları Odası Antalya Şube Başkanı Haşim Dikencik, “Yasa kapsamına afet riski taşımayan, koruma altındaki kamuya ait taşınmazlar, tarım alanları, orman arazileri ve SİT’ler de alınmıştır. Bu alanlarda hassasiyetimiz kamu yararı önceliğidir. Ayrıca yerel yönetimlerin yetkilerini kısıtlayan, devreden hükümler de yasanın uygulanmasında sorun yaratacaktır” dedi.
Kentsel Dönüşüm adı altında yapılan uygulamaları eleştiren Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, “Yeşil alanı, sağlık tesisi, okulu kısaca sosyal donatı alanları olmadan gecekonduları yıkıp yaptığınız yapılar apartmankondu oluyor. Gerçek kentsel dönüşüm gecekondu sahiplerini aynı bölgede modern konutlara kavuşturan, her türlü sosyal gereksinimi karşılanan ve bölgenin değerini arttıran bir çalışmayla Muratpaşa Belediyesi’nin Bayındır-Soğuksu Projesi’nde geçekleştirdiği uygulamadır” diye konuştu.
7 Arıklar Bölgesi’nde de benzer bir uygulamayı gerçekleştirmek istediklerini dile getiren Başkan Evcilmen, “Antalya’nın nostaljik son arığının geçtiği alanda 1000’e yakın gecekondu bulunuyor. Bu alanın devrini belediyeye aldığımız takdirde, sizlerin de katkılarıyla, prensip planlama kararlarıyla, gerçek bir kentsel dönüşümü bu alanda da gerçekleştirebiliriz. Gecekondu sahiplerinin aynı bölgede modern konutlara kavuştuğu, içinde hiçbir ticari alan olmayan prestij bir proje yaşama geçirilebilir” dedi.

İzmir haberler
Editör: TE Bilişim