Patlama da Ölen ve Yaralananların Sayısı Açıklandı Patlama da Ölen ve Yaralananların Sayısı Açıklandı
Kaza; Ankara-Konya Karayolu, Bezirhane Kasabası mevkiinde gece saatlerinde meydana geldi. Alınan bilgiye göre, Mardin-İstanbul seferini yapan Cumhur Rutbil idaresindeki 34 UYY 49 plakalı yolcu otobüsü, Fazlı Güçlü kontrolündeki 50 UR 262 plakalı briket yüklü TIR'a arkadan çarptı. Kazada, otobüsün muavini Cemil Akbulut (39) olay yerinde yaşamını yitirirken, aralarında çocukların da bulunduğu 34 yolcu yaralandı.
Kaza ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda sağlık, itfaiye ve jandarma ekibi sevk edildi. Yaralılar olay yerindeki ilk müdahalelerinin ardından Ankara'nın çeşitli hastanelerine kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralılardan durumun ağır olanların da olduğu öğrenildi.
112 ekipleri, kazayı hafif sıyrıklarla atlatan diğer yolcuları da sağlık kontrolden geçirdi. Annelerinin kucağında battaniye sarılarak bekleyen küçük çocukların can pazarının yaşandığı kazanın şokunu üzerlerinden atamadığı görüldü. Durumu iyi olan yolcular, kazayı ailelerine telefonda bildirdi. Bazı yolcular da hastaneye kaldırılan yakınlarını arayarak durumları hakkında bilgi aldı.
Öte yandan, kazanın ardından olay yerinden kaçan otobüs sürücüsü Rutbil, jandarma ekipleri tarafından Gölbaşı'nda yakalanarak karakola götürüldü. Bu arada, otobüs sürücüsünün uyuduğu iddia edildi.
Jandarma Olay Yeri İnceleme ekipleri, otobüste incelemelerde bulundu. Yapılan incelemelerin ardından Cemil Akbulut'un cenazesi Gölbaşı Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.
Çarpmanın şiddetiyle otobüsün ön kısmı adeta hurdaya dönerken, TIR'da yüklü olan briketler de yola saçıldı. Kaza nedeniyle kontrollü verilen trafik, yolun temizlenmesi ve araçların kaldırılmasının ardından normale döndü. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Editör: TE Bilişim