12-14 Nisan tarihlerinde Mersin’in ev sahipliğinde düzenlenen Kadınlar EuroLeague Final Four organizasyonunda yarı finalde ÇBK Mersin’i yenen Takımımız finalse ise Villeneuve d'Ascq LM ile karşılaştı.

Servet Tazegül Spor Salonu’nda oynanan final maçında taraftarlarımız tribünlerdeki yerini alırken, karşılaşmayı Genel Sekreterimiz Burak Çağlan Kızılhan ile Kadın Basketboldan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz M. Kemal Danabaş da izledi.

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde Olympiakos’a Konuk Oluyor Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde Olympiakos’a Konuk Oluyor

Maça 6-0’lık seriyle başlayan Fenerbahçe Alagöz Holding, Burke-Zellous ile öne geçen Fransa ekibi karşısında Nikolina Milic- Yvonne Anderson -Kayla McBride üçlüsü ile skor üstünlüğünü ele aldı ve farkı 6’ya çıkardı. (22-16) Yüksek skorlu geçen periyotu 28-27 önde geçen Potanın Kraliçeleri, ikinci çeyrekte 40-40 eşitliğin ardından Emma Meesseman önderliğinde 9-0’lık seri ile 49-40 öne geçti. Milic ile skoru çift hanelere taşıyan Potanın Kraliçeleri, Yvonne Anderson’ın son saniye üçlüğüyle soyunma odasına 58-45 üstün gitti.

Karşılıklı basketlere sahne olan üçüncü çeyrekte Collier ile etkili olan Takımımız, periyotu 77-61 önde geçti. Dördüncü çeyrekte farkı açmayan devam eden Fenerbahçe Alagöz Holding Kadın Basketbol Takımımız, maçı 106-73 kazandı ve üst üste ikinci kez Avrupa Şampiyonu oldu.
 
Çeyrek skorları:
1.Çeyrek: 28-27
2.Çeyrek:30-18
3.Çeyrek: 19-16
4.Çeyrek: 29-12

Editör: Ajans Ekip