Acı Haber ! Acı Haber !
Edinilen bilgilere göre; tecrübeli bir yamaç paraşütü pilotu olan 40 yaşındaki Ferhat Binici, Fethiye sahil bandındaki balıkçı barınağı yakınından motorlu yamaç paraşütü ile Fethiye Körfezi üzerinde tur atmak için havalandı. Çevredeki vatandaşların da ilgiyle izlediği pilot Binici, yaklaşık 50-60 metre yükseldikten sonra gökyüzünde motoru istop etti. 20 yıllık tecrübeli pilot motorlu yamaç paraşütü ile bir anda irtifa kaybetmeye başlayınca denize zorunlu iniş yaptı.
Motorun ağırlığı ile biranda sulara gömülen Ferhat Binici’nin boğulma tehlikesi geçirdiğini gören arkadaşı Ferdi Güven ve bir başka kişi hemen denize atlayıp önce motorlu paraşütü üzerinden çıkartıp Binici’yi deniz kıyısına doğru getirdi. Oldukça fazla deniz suyu yuttuğu gözlenen Binici, için hemen 112 Acil Servis ekiplerinden yardım istendi. Sağlık ekibi ilk müdahaleyi yaptıktan sonra Binici, Fethiye Devlet Hastanesine kaldırıldı. Tedavi altına alınan Ferhat Binici’nin bir süre müşahede altında tutulup dahiliye servisine yatırıldığı öğrenildi.
Olayla ilgili soruşturma Sahil Güvenlik ve polis tarafından yapılırken; pilot Ferhat Binici’nin motorlu yamaç paraşütü ile kalkış anı, gökyüzünde yükselmesi ve denize inişi bir vatandaş tarafından cep telefonu ile fotoğraflandı.


Editör: TE Bilişim