Kadınlar Şiddete Karşı Sesini Konak’tan Yükseltecek Kadınlar Şiddete Karşı Sesini Konak’tan Yükseltecek
Açılışını Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mehmet Füzün ve Felsefe Bölümü Başkanı Prof.Dr. Kubilay Aysevener’in gerçekleştirdiği Felsefe Günleri’nin bu yılki konusu ‘Yasa, Şiddet, Adalet’ oldu. 
Felsefe Günleri’nin değerinin her geçen yıl daha iyi anlaşıldığına dikkat çeken Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, şöyle konuştu:
“Biz başından beri Felsefe Günlerinin önemini hep dile getirdik. Bu salonlar dolmasa da, bir kişi bile dinlese devam edeceğimizi söyledik. Üçüncü yılında gelişen, yankıları toplumun birçok kesimine yayılan bir etkinlik yarattık. ‘Yasa, şiddet, adalet’ konusu üzerine dikkatle gidilmesi gereken bir konu. Yasa, özgürlük ve sevgi dolu olmalı; Şiddet, tarihe gömülmeli; adalet herkes için temel olgu olmalı.”
Rektör Mehmet Füzün de bilim adamı ve hekim gözüyle değerlendirdiği Felsefe günleri için şunları söyledi: “Felsefe bilimin sınırlarına sığmayan çok daha farklı bir şey. ‘Felsefe nedir’ sorusunun yanıtını kitaplara değil hayata bakarak yanıtlama daha doğru geliyor. Her işin başı sağlık denir. Ancak, bence her işin başı adalettir. Ben bunu bir hekim olarak söylüyorum. Çünkü adaletin olmadığı bir toplumda sağlığınızın hiçbir değeri olmaz. Yasaya ve şiddete ihtiyaç duyulmayan adaletli bir toplum diliyorum.”
İki gün boyunca düşüncenin sınırlarını zorlayan 3.Felsefe Günleri’nde akademisyenler yasa, şiddet ve adalet ilişkisini konuştu. Prof. Dr. Nilgün Toker Kılınç, Prof.Dr. Saffet Babür, Prof.Dr. Kurtuluş Dinçer, Prof. Dr. Zeynep Direk, Prof. Dr. Betül Çotuksöken gibi felsefe alanının duayen isimlerinin katıldığı Felsefe Günleri dört oturumun ardından sona erdi.


Editör: TE Bilişim